15.000 kr


Jag var förbi på Ikea en sväng i eftermiddags för att köpa några saker som vi glömde sist, ett madrassöverdrag bland annat. Passade då på att ta lite bilder med min mobilkamera i vårt modernaste och mest populära tempel.
Jag funderade lite på varför IKEA:s matvaru- affär bara växer. De kanske kommer att slå sig in på billig mat i framtiden och ge sig den på att konkurrera ut Lidl? Så är det ju, framgång vill ha mer framgång. När jag kom hem gick det till mitt förtret inte att föra över bilder från mobilen till datorn. Så det blir ingen reflektion på detta tema idag.
Mobilen har börjat krångla allt mer på senare tid och nu måste jag alltså kanske lämna in den på lagning. Ett år lite drygt har jag haft 3000 kronors mobilen. Garantin har precis hunnit gå ut – naturligtvis.

Hursomhelst. När jag stod nere på gatan påmindes jag om ungdomars drift att vandalisera. Häromdagen såg jag att några klottrare hade varit på grannfastighetens nyputsade fasad. Då mindes jag hur mycket problem med meningslöst klotter vi hade i den här fastigheten innan vi fick putsa om och då gjorde det med en färg som klotter inte biter på. Det är en slags plastfilm som lägger sig längst ut på fasaden, som gör att klottret blir mycket lättare att ta bort. Min omedelbara tanke när jag såg det här klottret på grannhuset var 15 000 kr. Femtontusen kronor som splittas upp och läggs på bostadsrättsinnehavarnas avgifter. Ett ögonblicksverk av några vilsna tonåringar, som vill imponera på varandra kan kosta det, eller mycket, mycket mer.

1 svar på “15.000 kr

  1. Anonym säger:

    Klottrarna borde tas in i cell och spöas metodiskt.Det är alldeles för vekt i Sverige

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *