Fredagskväll Söder

Fredagskväll, lite ruggigt ute. En regnblank Erstagata. Lattemammorna har nu dragit sig tillbaka och gått hem för att pyssla med sina bebisar i designade våningar. Resturanger och barer i kvarteren kring vårt trendiga och hippt bohemiska ”Sofo” fylls av partyfolket, av drinkare och helgfirare. Så annorlunda här var för 20 år sedan: nittio procent av krogarna fanns inte, de exlusiva inredningbutikerna hade inte haft en chans att etablera sig, och Nytorgsparken var mest ett tillhåll för män som hade gjort alkoholen till främsta livsprojekt. Jag vet egentligen inte vad som var bäst, nu eller då.

Själv är jag proppmätt efter en bastant spagettimiddag på Därmed Pasta, och riggar upp med konfekt framför tv-flimret, för att mota ett eventuellt blodsockerfall i grind.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s