Rökstopp på Paris cafeér och barer

Hörde i morgonekot att Frankrike nu inför samma lagar för rökning som Irland, Sverige, England mfl. Under året har det blivit förbjudet att röka på kontor och i offentligalokaler. Nu från årskiftet utökas rökförbudet till ytterligare sektorer, vilket får cafeé – och barägare att gå i taket. Många kommer till skillnad från sina branchkollegor i Sverige att fullkomligt strunta i förbudet och låta gästerna fortsätta röka som tidigare. Historiskt sett har Fransoserna inte varit lika fogliga och lätta (som svenskarna) att hantera för myndigheterna. Det ska bli spännande att se om regeringen lyckas driva igenom rökstoppet eller om restaurangägarna i vrede över höga böter åker och tänder på parlamentet och presidentpalatset.

I andra länder försöker man få ner rökningens skadeverkningar på andra sätt. När vi var i Thailand i somras vande vi oss vid att se bilder som nedanstående på paketen, något som anses för brutalt i Sverige:

5 reaktioner till “Rökstopp på Paris cafeér och barer”

  1. Nej, det hör ju inte till vanligheten, men man kanske gömmer undan de svenska fallen 😀 Det är ju inte så länge sen man spärrade in pin-heads i hus ute i obygden. I en skog arton mil inåt landet såg jag mitt första- och förmodligen sista mikrohuvud.

    Gilla

  2. Jag fimpade för gott i november och håller tummarna för att lungcancern inte hann bita tag i mig. Rökte mellan 1982-2008. Dock inte så mycket, ca 10 cigg per dag ibland mindre. Var för övrigt mycket enkelt att sluta, inga tuggummin eller plåster, jag bara lämnade fimpen på marken och gick vidare:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s