Coops Extra Bejken 2009

Eftersom vi inte var på någon fest igår var jag ute på gatan redan halv tolv på förmiddagen, denna första morgon 2009. Det var kripsigt kallt, men märkvärdigt ödsligt på gatorna, bara enstaka människor och bilar. Några sopfordon körde långsamt på Folkkungatan, med sopplockare som raskt gick bredvid längs trottoarerna med sina gripkäppar. De städade upp gårdagens rester av söderslagna flaskor, utbrända raketramper och engångsmuggar till Champagnen.

Städpatrullen hade inte hunnit ner till Bofills Båge, där det förövrigt alltid kastas matrester under sommartid, vilket resulterar i stora råttkolonier med individer som är upp till fyrtio centimeter långa med svans.
Köttråvara, ursprungsland; Italien, Irland och Sverige
Sedan tvingades jag in på Koperationen för att köpa bejken, något som var slut på Willys sist när jag jag var där. Eftersom de bejkonen jag brukar handla, Tulip, kostar fem kronor mer på Konsum, valde jag Coops egna för 9.90, Samma pris som Willys tar för Tulip. Jag fungerar så att jag är en generös person mot generösa, men alltid snål mot de snåla. Idag straffade det sig. Har inte prövat de här Coops bejken förut, men lukten var tjock och obehaglig (som den kan vara någon enstaka gång ibland och som jag kopplar ihop med adrenalin och ångest hos djuren) och efterlämnade en kvavt os i lägenhet. Något jag också tänkte på var att konsistensen på Coops bejken var annorlunda, de kändes vattniga och var svåra att få att isär innan stekning, nästan lite grötiga, som om man pumpad in vatten i köttet för att lura konsumenter.


Naturligtvis äter vi uteslutande Basmatiris från Willys.


Det är sällan bejkenet krymper så mycket som det gjorde idag.

Bon apetite!