Pugh


Min käre morbror Bertil var den som introducerade mig för en artist som kom att betyda mycket, Pugh Rogefeldt. Berra spelade plattan ”Ja dä ä dä de” och lånade också ut Contacts ”Hon kom över mon”, en skiva jag inte är helt säker på att han har fått tillbaka än. Berra hade en helt annan musiksmak än mina föräldrar vid samma tid. De lyssnade uteslutande på kristna artister som Jan Sparring, Börje Ring, Evert Öst och LappLisa, musik jag var för ung för att kunna identifiera mig med.

På det här kortet är Berra runt 30 år och ännu ogift.

Pugh Rogefeldt blev en av mina idoler och jag köpte för egna pengar skivan ”Bolla och Rulla”, med låten ”Dinga Linga Lena”, som blev en landsplåga 1974.
Här följer en sagolikt bra aukustisk version av Dinga Linga Lena:

2 reaktioner till “Pugh”

  1. Ja Bolla och rulla är en klassisk lp. Den första och enda som jag har med Pugh. Har sen köpt en cd samling som är grym. Men Bolla o rulla är bäst. ”Grävmaskin” är en mycket märklig låt och text. Troligen är Pugh den enda rockmusiker som kommit på tanken att skriva en låt om en grävmaskin…mest bilar annars…)

    Gilla

  2. Låten om grävmaskinen heter Marion och finns på albumet Bolla o rulla. Har inget med denna video att göra, var bara ett tillägg. Dinga Lena handlar ju om en fjortis som Pugh tydligen hade en flirt med:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s