Vårt behov av bikt

I en värld av korruption och mygel bland allt från samhällets höjdare till Ica -handlare som frestats att datummärka om köttpaket. I ett rättssystem som friar våldtäktsmän och mördare, och bland människor som beter sig allmänt vanartigt, är det skönt att slappna av till Judge Judys och Dr. Phils enkla moraliska regelverk: Var hederlig och ärlig, gör rätt för dig, och bete dig som folk!
I dessa program påmins vi om den enkla moral, som förankrades i folkdjupet redan i medeltidens kristnande, men som fortfarande är lika svår att leva upp till.

Vi har inte haft Kanal 4 + tidigare så nu får man sin dos. Dessa program är fascinerande i sin rättframhet.
Precis som i Ricky Lake Show visar vanliga amerikaner upp sina usla liv inför människomiljonerna. Det gråts och biktas för programledarna. Depraverade amerikaner genomgår katarsis, får rådgivning och möjlighet att börja leva ett bättre liv.

2 reaktioner till “Vårt behov av bikt”

  1. Det finns ett underbart avsnitt med Judge Judy där Johnny Rotten (John Lydon) medverkar. Han stäms av en trummis för något jag inte kommer ihåg. Johnny är otroligt självgod och domaren verkar gilla honom. Johnny får givetvis rätt varpå han högt utbrister ”Pretty obvious conclusion”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s