Robertsfors döttrar

En artist jag inte har hört förrän nu är Frida Hyvönen från Robertsfors. Eftersom jag är av den typen som alltid blir skeptisk när alla plötsligt säger: ”Du måste bara lyssna på !” har jag gått miste om denna artist som verkar väldigt bra. Att jag till slut beslöt mig att kolla upp henne, var för att jag läste i DN att hon är kulturprisnominerad. Jag tänkte att nu ska jag lyssna. Jag gjorde så och fastnade för den här låten.

Samtidigt blev jag också nyfiken på Robertsfors. Varför är det en sådan mylla för kvinnliga musiker? Enligt Robertsfors Kommunfakta består staden (om man nu kan kalla det så) av totalt ca 7000 människor, varav 4000 är män och 3000 kvinnor. Det skulle alltså behövas cirka 1000 kvinnor för att täcka upp för alla män. Enligt samma kommunfakta minskar befolkningen, och det är främst kvinnor som lämnar kommunen. Vad är det egentligen som får kvinnorna att vantrivas, är det männens medfödda ”Jägarna-mentalitet” och aversion mot Fjollträsk? Jag tror att tjejerna i Sahara Hotnights bor kvar, medan Frida tillhör en av de där anonyma i statistiken som flyttar ut.

7 reaktioner till “Robertsfors döttrar”

  1. Flarken var det! Och för att slå Mr. tenderbeat på fingrarna ang. geografikunskaper så ligger det i Västerbotten! /BP

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s