Kim Novak


Kom just hem och ska strax lägga mig och läsa de sextio första sidorna av Håkan Nessers ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Hoppas att Märta tillåter att jag försjunker in i denna värld bara. NU vill Heléne ha avlastning. Åttorna läser just nu Kim Novak och imorgon ska de få ett skriftligt läxförhör på den första fjärdedelen av boken. Jag läste boken för fyra fem år sen och behöver frisk upp minnet. Jag anser själv att det är Nessers bästa bok.
Ett gåfullt skimmer genomsyrar berättelsen om de två tonårspojkarna, som i början 1960-talet, på ett mycket speciellt sätt, får bevittna ett mord på en kvinnomisshandlare. Jag kan varmt rekommendera Kim Novak, både som skildring av svenskt sextiotal och som kriminaldrama. Språket är dessutom bra och det är därför vi köpt in boken i klassuppsättningar och kör den som läsprojekt för 8:or och 9:or.

2 reaktioner till “Kim Novak”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s