Jethro Tull

Fylld av tankar på Skolverket, populistiska politiker, och det svenska skolväsendet som vill sänka sina anställda, känner jag att nu måste även jag ta en paus och få lite helg. Jag lyssnar på Jethro Tull och drar mig till minnes en eftermiddag i slutet av augusti eller början på september förra året. Jag var och tog en indier med umebon CMG, som var på tillfälligt besök i Stockholm. Den sköna eftermiddagssolen höll på att försvinna från vårt utebord och min vän hade just beställt in en till öl då hans telefon ringde. Jag märkte snart på hans ansiktsuttryck att den som ringt haft ett tråkigt besked. CMG fick tårar i ögonen och avslutade samtalet med svajjig röst. Han la ner telefonen och tittade på mig en stund innan han sa att nu var hans far också borta. Modern hade dött under våren. Att CMG:s far låg inför döden var ingen nyhet för någon, men nu hade det alltså hänt.

Vi pratade om CMG:s pappa, Oskar i någon timme medan solen försvann i väst. Jag erbjöd mig att köra CMG till Bromma flygplats eftersom jag hade bilen med mig.Han skulle ta ett plan till Umeå halv nio.
Vi körde under tystnad över Västerbron och vidare ner i rondellen mot Bromma. Jag ville lätta upp stämningen lite och satte i en CD-skiva med gamla Jethro Tulls finstämda ”Aqualung”.
Men då vänder sig CMG mot mig och säger:
”Tomas, kan vi inte hedra gamle Oskars minne med tystnad istället. Oskar hatade sån här hippieskit!”
”Självklart”, sa jag och stängde av musiken.

Jag älskade Jethro Tulls hippieskitmusik redan 1976.

En tanke på “Jethro Tull”

  1. Ian Anderson som lirade flöjt kan man väl aldrig glömma och sin egensinniga röst….Har några gamla Hippievinyl i Hippiesamlingen.. This Was 1968 deras första var mycket bluesigare och den efter Stand Up 1969 en mycket speciel Jethro Tull WOW,, sen kom Benefit och Aqualng har jag för mig. Hmm skolverket .. kanske plågoverket .. Googla på en Snubbe som heter Bo Dahlbom, professor på Göteborgs Universitet. Han var på RA.s nätverk igår ställde mycket på ända .. gillar sånt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s