Kallt och knastertorrt


Klockan elva träffade jag upp kusin Hanna på Nytorget för en promenad. Termometern visade på minus fyra utanför köksfönstret, men det kändes kallare när jag väl kom ut. Vi tog oss ned genom Vintertullsområdet och gick sedan vidare förbi slussarna, bort mot Tanto.

Jag berättade för Hanna om den sjunkna båten där en grekisk ortodox man miste livet då den båt han bodde på i höstas plötsligt gick till botten mitt i natten. Jag har skrivit om det i ett tidigare blogginlägg: http://www.tomascarneheim.com/2008/12/ddsolycka-d-husbt-sjnk.html Båten som sjönk verkar ha fungerat som ett marint skrotupplag- Den vita båten på bilden ser ut att ha tagit över den gamla båtens roll. Mängder av bråte har börjat staplas på däcket och jag funderar över när även den ska sjunka. Hanna och jag enades om att det finns något mycket estetiskt tilltalande över sådana här gamla båtvraksmiljöer.

Vem äger den här båten och varför har man börjat samla bråte på däcket?

På strankanten ligger fortfarande hundratals av grekortodoxens små ljusstumpar kvar. Varför sparade han dem egentligen?

Här är någonting annat med stort estetiskt värde, Gamla Årstabron.

Klicka på bilden för att läsa om renoveringsprojektet och Årstabrons historia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s