Allvarliga unga män

Min utrensning fortsätter och nu har jag hittat en låda med gamla minnen bestående av brev, tidningsurklipp, och foton.
När jag ser den här bilden förstår jag folk som tycker att Märta är lik mig. Ögonen och näsan är nästan identiska. Vad jag funderar över då jag ser den här bilden, som bör vara tagen nere i lägenheten på Katarina Bangata 1963, är den allvarliga blicken jag har.

Här återser jag mig själv femton år senare i kycklinggult hår. Blicken har en nästan missantropisk ton. Det är Kiddes konfirmation. Pappa, som syns i mitten på kortet är runt fyrtio år här och hade det inte lätt med oss pojkar. Kidde är ynglingen till vänster om honom, nästintill mig är en punkare från Teg, Per Åsander, trumslagare i Latrinråttorna.

En viss missantropi – eller är det nihilism – tycker jag mig också kunna läsa in i den fjortonårige B.P:s blick på den här bilden – som han av någon anledning har döpt till Kanada Simon

BTW. Riktigt bra ny låt från Pimme:

En tanke på “Allvarliga unga män”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s