Brian Ferry

En av de bästa konserter jag varit på någonsin är Brian Ferry, Hovet 1987. Denne ständige dandy hade då spelat solo i några år, alltsedan Roxy Music´s upplösning 1983. Han gav Stockholmspubliken en fantastisk liveupplevelse.
Det jag gillar med Brian Ferry är hans konstfulla ladysmanimage, i kombination med ett väldigt egenartat låtmaterial. Han hanterar melodier på ett unikt sätt, och blir med sin röst på något vis både västerländsk och ja…kanske asiatisk. Den här låten är skriven av John Lennon, men Brian Ferry gör den enligt mitt tycke minst lika bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s