Kenta

Det här inlägget riktar sig mest till yngre läsare i allmänbildande syfte. Börja aldrig röka!

Idag kom jag att tänka på Kenta, det charmanta modset från Stefan Jarls triologi ”Dom kallar oss mods”. Jag såg filmerna igen för ett par år sig och de står sig än.
Kenta dog för lite drygt sex år sedan, många år för tidigt. Jag har hört ryktas om att att ”han fick lungcancer av för många röda Prince”. När jag inledde min egen rökarbana var det med just röda Prince, sedan gick jag över till Hobson, Glenn (raggarciggen) och slutligen John Silver med filter. Att jag började med Prince hade med priset och att göra. Samt det faktum att man kunde köpa dem i mjuka 10 pack som enkelt kunde gömmas undan i strumporna.
Jag slutade med rökningen när jag var trettio, för att sedan mestadels feströka under ett antal år. Sedan i september förra året har jag inte rökt alls.

Jag minns att jag köpte Kentas debutskiva ”Kenta” när den kom 1980. Jag var redan ett Kenta fan, då han lite påstruken, och med den berömd 69 tröjan, vann så många svenskars gillande med sin låt i Melodifestival. Jag tycker än idag att Bengt Bedrup är plump i sin presentationen av Kenta.

3 reaktioner till “Kenta”

  1. När man väl slutar för gott – jag har inte dragit ett bloss sen nov 08 – så blir man stolt. Dyrt, farligt, och kicken är för dålig i proportion till priset.Enda som stör nu är när vänner röker nära en i timmar, sånt är störande…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s