Hedebyborna

Ikväll ska vi titta på Hedebyborna, som bygger på Sven Delblancs romansvit om Hedeby, ett gammalt brukssamhälle som genomgår stora förändringar under 1930 talet och fram till tiden för andra världskrigets slut.
Såhär skriver Wikipedia om serien:

”De kända skådespelarna, rollfigurernas karaktärer och det uppvisade tvärsnittet genom alla samhällsklasser i en landsbygd i förändring före och under andra världskriget gjorde serien till en klassiker. Många av replikerna har fått ett liv som bevingade ord.”
Vi har mer eller mindre blivit beroende av denna serie sedan vi kom över den genom Pirate Bay strax innan det blev förbjudet att ladda ner. Tråkigt nog har vi bara några avsnitt kvar. Det är verkligen kul att se idag gamla skådisar som Jan Malmsjö, Nina Gunke Ander Nyström och Allan Svenson, i aktion för snart 30 år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s