Ett gigantiskt lånebibliotek

För några månader sen fick jag Spotify av en av mina elever. Spotify är ett fantastiskt program. Man skriver in en låt eller artist man vill lyssna på, och sen söker programmet upp det man vill höra. Det får CD- formatet att kännas ännu mer antikt. Tjänsten är gratis om man var tionde låt kan tänka sig att höra en reklamsnutt. Reklamen kan vara annan näraliggande musik, som den man lyssnar på. Ikväll går Ufo på i bakgrunden, låt efter låt till jag knackar in något annat. Ufo lyssnade jag mycket på i tolv trettonårsålern, ett engelskt, ganska melodiöst hårdrockband.
Det knepiga med Spotify, om man vill ha det gratis, är att man måste få en inbjudan. Annars är det bara att gå in på Spotifys hemsida och beställa det för hundra kronor i månaden. Då slipper man reklamen.

2 reaktioner till “Ett gigantiskt lånebibliotek”

  1. UFO hade också en tysk gitarrist, Michael Schenker från Scorpions. Han fick visst sparken och bildade en egen grupp MSG. Just some trivial rockhistory…/BP

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s