Meditativt regn


Nu när regnet och lågtrycken verkar ha kommit för att stanna en tid, läser jag om sommaren 2007, som var en regnig och kall sommar. 2007 var samtidigt ett år med två graders högre temperatur än vanligt. Klimatförändringarna innebär inte att vi får varmare och soligare somrar, utan en högre årsmedeltemperatur, vilket främst innebär varmare vintrar.
Jag tillhör som tur var inte soldyrkarna som älskar att fara runt och leta badplatser. Jag kopplar av mer liggandes i soffan med en påse chips och en bok medan regnet vräker ner utanför.

Just nu läser jag ”2000-talets Per Gunnar Evander” Hans Gunnarssons En djävla vinter, som handlar om ett gäng tjugoåringar som lever ett tämligen torftigt liv i mitten av 1980-talet i Finnspång. Hans Gunnarsson är verkligen en mästare på att hitta dramatiken i det lilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s