Bagis för alltid!


I somras gjorde jag det bästa på många år.  Jag och familjen lämnade det trendkänsliga Söder och flyttade ut till den gamla anrika förorten Bagarmossen. Jag har undermedvetet haft en längtan bort från avgaserna, lattemorsorna, lyxbarnvagnarna och uppåtsträvarna i Nudiejeans för 2600kr i många år.
Det som har stoppat mig har varit en rädsla att jag skulle ångra mig.

Det är bra för barnen att växa upp med frisk luft
Sista dygnet på Söder var jag flera gånger gråtfärdig; jag skulle lämna stadsdelen där jag är född och har bott i trettio år.
Men oron visade sig helt obefogad. Varje gång jag är inne på malmen (6 kilometers promenad härifrån) känner jag direkt stressen. Gator som är fulla av bilar, folk som trängs. Varje millimeter är hipp, exklusiv och dyr. Av det en gång bohemiska söder finns precis, precis, precis, precis, ingenting kvar.

I Bagarmossens centrum är folk som folk ska va, lite lufsiga, inte så utseendefixerade. Träningsoverallsbyxor är ok till vardags. Ett torg med pilsnerkillar och tjejer. Bara en sån sak att biblioteket inte tar pengar för toalettbesök är sympatiskt.

Krogpriserna är 20% lägre så ibland blir det lite oroligt nere i Centrum. Hörde av en kompis att rapparen Ken var här ute och spelade in en musikvideo i centrum. Han hade med sig ett hundratal ligister som slog in skyltfönster och tände eld på papperskorgar för att det skulle bli en häftig video. Polisen mötte dock upp och arresterade ett antal busar. Nu har poliserna fått ett kontor nere i centrum eftersom det har varit en del strul i Bagis. Man ser ofta närpoliser patrullera på torget och inte sedan jag en kort tid bodde i New York i början av 90-talet har jag hört äkta skjutvapen fyras av.

Men vi märker inte mycket av buslivet trots av vår lägenhet ligger på fem minuters gångavstånd. Vi har Nackareservatet, med kilometer efter kilometer av orörd skog utanför köks – och sovrumsfönstret. Hyran på 5600 för 80 kvadratmeterstrean med balkong är ju också helt ok.

5 reaktioner till “Bagis för alltid!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s