Affärsmannen


Idag ringde min mobil under en lektion. Jag hade den påslagen eftersom jag väntade ett samtal om en elev. När jag kom ut från klassrummet fick jag dock klart för mig att samtalet gällde något annat. En kille var intresserad av en trådlös adsl – router, som jag la upp på blocket igår. Det är en router vi inte använder eftersom jag har COMHEMs bredband i det här huset. Ännu en av grejerna vi på något sätt tänkt att göra oss av med, förmodligen på grovsopen har vi tänkt.
Jag gjorde upp en tid med den här killen som sa att han inte ville betala mer än 200 kr för routern (utgångspriset var 250) och jag sa ok. Ytterligare några sladdar och dosor och en av de där tiotals transformatorerna, som vi ändå aldrig mer skulle ha använt, skulle försvinna från hemmet och lämna mer andrum.

Jag var hemma en halvtimme innan killen skulle hämta routern, och hade då fått ett mail som gjorde mig bekymrad. För några dagar sedan har jag skickat en fråga till Lars, som jobbar med datorer, med en undran om man behöver några speciella drivrutiner till routern ifråga. Inte förrän nu har jag fått svaret från Lars: Nej, man behöver inga speciella drivrutiner till den, men han säger samtidigt att, om routern är på mindre 108 mbit så är den inte värd ett jota.

Jag försöker förgäves att se om det står något om mbit på routern, men det gör det inte, och jag får tio minuter innan avtalad tid med killen, ringa upp Lars. Jag vill ju inte sälja något som har gått ur tiden och inte längre fungerar! Jag blir dock snabbt lugnad och får veta att priset är helt ok att ta ut.

Lasse och jag pratar en stund och sedan kommer Heléne hem och säger att jag snart måste ta med mig Märta, och åka ner till Slussen där jag ska sälja ett glasfat (som kostar 600 kr nytt) till en kvinna för 250 kr.

Nu senare på kvällen kan jag konstatera att båda dessa ting är historia för oss.

2 svar på “Affärsmannen

  1. Anonym säger:

    Återigen ett monetärt inlägg. Verkar vara ett kärt ämne för min dyraste broder 🙂 / BP

    Svara
  2. Anonym säger:

    kanske är jag en gammal vänsterman som börjat tjäna för mycket pengar, broder. Tro utan handling är död…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *