Allvarliga unga män

Min utrensning fortsätter och nu har jag hittat en låda med gamla minnen bestående av brev, tidningsurklipp, och foton.
När jag ser den här bilden förstår jag folk som tycker att Märta är lik mig. Ögonen och näsan är nästan identiska. Vad jag funderar över då jag ser den här bilden, som bör vara tagen nere i lägenheten på Katarina Bangata 1963, är den allvarliga blicken jag har.

Här återser jag mig själv femton år senare i kycklinggult hår. Blicken har en nästan missantropisk ton. Det är Kiddes konfirmation. Pappa, som syns i mitten på kortet är runt fyrtio år här och hade det inte lätt med oss pojkar. Kidde är ynglingen till vänster om honom, nästintill mig är en punkare från Teg, Per Åsander, trumslagare i Latrinråttorna.

En viss missantropi – eller är det nihilism – tycker jag mig också kunna läsa in i den fjortonårige B.P:s blick på den här bilden – som han av någon anledning har döpt till Kanada Simon

BTW. Riktigt bra ny låt från Pimme:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7yLB82uOqDU&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

1 svar på “Allvarliga unga män

  1. Anonym säger:

    Thåström – ett sant geni!Kärlek är för dom dom som haft tur.Oslagbart!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *