Barnavårdscentralen


Idag var det dags för Märtas första besök på Barnavårdscentralen. Här skulle hon vägas och vi föräldrar få svar på eventuella frågor som vi har.

Vi tillhör numer Barnängens Barnavård nere i Norra Hammarbyhamnen.


Det stod knappt några barnvagnar i foajen, eftersom det har stulits två vagnar på kort tid. På en barnvagn kan en kriminell numer få en mycket bättre avance än på en standard bilstereo. Brottsligheten växer på Söder i takt med att Södermalms befolkning blir allt tätare. vissa par köper märkesbarnvagnar av glassiga modeller och märken för tiotusentals kronor.

Vi kan köpa ett vajerlås tyckte barnmorskan Eva, som beordrade oss att genast ta in barnvagen på själva mottagningen och ställa den utanför hennes rum. Jag tänker dock att vi ska skaffa ett mer svåruppbrutet blocklås som inte går att knipsa med bultsax utan måste sprängas med frysspray och domkraft. Erfarenheter jag fått utav att ha blivit av med ett oräkneligt antal cyklar som jag parkerat på gatan.

Besöket tog en och en halv timme. Vi fick en mängd värdefull och praktisk information, om vaccinationer, spädbarnets syn de första månaderna, den fruktansvärda plötsliga spädbarnsdöden, som man nu fått ner med 60% mot siffrorna som rådde under 1980- talet.
Märta har gått upp 115 gram sedan förra veckan och väger nu 3560 gram vilket är en bra vikt. När amningen kommit igång mer förväntas hon gå upp ett och ett halvt hekto i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *