Bronx i Stockholm


För en stund sedan ringde en kompis till mig. Han bor i Södra Stationsområdet och har börjat tröttna på det. Sen en tid har allt allvarligare brott begåtts i hans hemmakvarter kring Magnus Ladulåsgatan. Kvarteren har med sina ungkarlhotell och sociala försöksboenden i och för sig alltid varit ganska ruffiga, men nu är det värre än någonsin.
Förra veckan smällde en bomb i grannhuset hos en Expressen-journalist, som klarade sig med blotta förskräckelsen och sedan gick under jord. Grova misshandelsfall, våldtäkter, rån, fylla och droghandel hör till vardagen. För en tid sedan var min vän kallad på förhör för att ge sin version efter att ha bevittnat en ytterst grov (med baseballträ utförd) rånmisshandel. Den hade skett ett stenkast från hans portingång.

Mycket av brottsligheten som sker på Söder har koppling till det här området, och nu, för två timmar sedan var det dags igen: en kvinna försökte skjuta ner två män som hade attackerat henne med golfklubbor. Hon skottskadades själv efter att pistolen brunnit av och skottet hade träffade henne i benet. Nu är hon misstänkt för mordförsök.
Gisses, vart är gamla Söder på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *