Den långa vägen ut ur Helvetet

Har nu läst ut Göran Skyttes bok, som trots att Skytte har blivit högerkristen, var intressant och lärorik. Jag fick en fördjupad syn på vad det måste innebära att ha fått en riktig religiös tro. Den innebär enligt Skytte, sammanlagt fem nivåer, och där befinner jag mig efter vad jag förstått – som de flesta andra andra i det här landet- på första stadiet, medan Skytte gått igenom alla fem.

Så nu är det dags för lite nedbrytande litteratur igen. Fastnade för den något märkliga titeln ”Den långa vägen ut ur helvetet”, som är namnet på Marilyn Mansons självbiografi. Givetvis kunde jag inte låta bli att köpa den då jag gjorde ett första besök på Sience Fiction Bokhandeln häromdagen.
Manson är en artist som har fascinerat – och skrämt -en hel värld. Han har tjänat miljoner och åter miljoner dollar på att reta upp, sprida skräck, skandalisera och framför allt sälja skivor, attityd och livsstil till de amerikanska högerkristnas barn.

En kreativ och begåvad konstnär är han utan tvekan, Marilyn, och åtminstone ett riktigt helgjutet rock n roll verk har han fått ihop. Albumet heter Mechanical Animals, och kom 1998.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=syrrhcq3aMw&hl=sv&fs=1&&w=425&h=344]

1 svar på “Den långa vägen ut ur Helvetet

  1. Anonym säger:

    Eftersom jag älskar själv biografier tipsar jag om ”Joe Strummer, a redemption song”. 600 s av hans kompis skribenten John Salewicz. Mycket ingående på köpet mycket om Londons punkscen. KOm 2006 och är nog den bästa jag läst efter ”Scartissue”. Strummer gillade verkligen att röka spliffs:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *