Den sköra konstnärliga processen

Idag var jag i Gubbängen hos Roger som gjorde lite pålägg på en låt jag spelade in för ett par veckor sen. Det är fantastiskt vilket bra ljud man kan få till numer i en vanlig hemmastudio. Jag fick med mig en grovmix som nu ska lyssnas på gång på gång för att jag ska höra vad jag vill förbättra till slutmixen. Jag har nu spelat låten runt femton gånger utan att få någon riktig kläm på den. Ena gången låter den riktigt bra, för att fem minuter senare avslöja en rad brister. Sanningen ligger väl som vanligt någonstans däremellan. Vad jag har svårt för att avgöra, vad jag alltid har haft svårt att avgöra är, just detta, vad som bör förändras, förbättras. Det är märkligt hur den konstnärliga processen fungerar : svart eller vitt, till dess att det landat någonstans.

Blir låten bra, vilket jag alltså inte vet ännu, kommer jag att lägga upp den här på sidan för nedladdning. Annars försvinner den väl som det mesta annat in i hårddiskens skuggrike.

3 svar på “Den sköra konstnärliga processen

  1. Anonym säger:

    Ett tips i den kreativa processen – vad det än må gälla – är att låta det hela vila ett tag. Lyssna inte på låten på någon vecka, skapa distans. Gå sedan tillbaka med friska öron och du kommer med all sannolikhet ha en klarare uppfattning om hur det ska låta i slutändan.

    Svara
  2. Anonym säger:

    för min del med TenderBeats alla låtar, så brukar jag känna när den är klar. Och då genast börja tänka på hur arrangemangen ska se ut. När du skriver ”förbättra” antar jag att du menar arrangemangen?Låtskrivandet för mig har utvecklats till att om jag fortsätter spela en ny låt flera veckor efter den blev klar, så kan den behållas:) lyssna gärna på:www.myspace.com/tenderbeatGood luck/

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *