Den svenska humorn

Sverige och svenskarna anklagas ofta för att inte ha någon humor, men det påståendet är bara delvis riktigt. Janne-Loffe Carlsson, Sven Melander och Lasse Åberg har i och för sig aldrig fått mig att skratta. Och handen på hjärtat så är det också ganska få revyer av Hasse och Tage (som ju är heliga i de här sammanhangen) som fått mig att dra på mungiporna. Det kan vara en generationssak, eller så saknar jag någon viss begåvning eller dimension som de flesta andra utrustats med.
Däremot har jag alltid gillar Killinggänget som skapat fantastisk humor redan från Hassanprogrammen, liksom humorgruppen bakom Hey Baberiba.
De senaste Stjärnskotten inom svensk humor är Mia Skäringer och Klara Zimmergren med antihjältinnan ”Tabita”: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Lm7otjQDRM8&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gkg-YBUs8ok&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

Vad har ni bloggläsare för humortips? Något jag har missat?

7 svar på “Den svenska humorn

 1. Anonym säger:

  Jag tycker ju att vissa Monty Python står sig än idag, dock inte alla. Det är väl lite som med Hasse & Tage att det mesta känns lite fel i tiden, men denna är faktiskt rolig, tycker jaghttp://www.youtube.com/watch?v=L57-vQvo34E

  Svara
 2. Anonym säger:

  Känner mig inte så humorbenägen med min rinnande näsa. Men av en händelse råkade min son och jag prata om Stefan och Krister tidigare ikväll. De har ju en väldigt speciell typ av humor, men jag är väldigt förtjust i deras karaktär Olvert, en underfundig gubbe.

  Svara
 3. Anonym säger:

  Lyssna på ”Mammas nya kille” i P3. Norrländsk humor i toppklass!Loffe är däremot en av Sveriges bästa trummisar – och till det borde han ha hållit sig, även om han gjorde en fin insats i en Slasfilmatisering en gång för tusen år sedan. Hö hö/BP

  Svara
 4. Anonym säger:

  Humor är som politik – omöjligt att tycka likadant. Men eftersom du känner mig och min humor så tipsar jag om mina favoriter som du kan söka upp. Dessa skrattar jag högt till och ibland får jag tårar i ögonen:My name is Earl – TV 6 , kl 22 måndagar. Handlar om en looser som vill gottgöra alla han skadat genom åren, underbara karaktärer.The Office – Den brittiska förstås från BBC. Repriser på Tv4 komedi. Han man haft en pinsam chef och jobbat på kontor, ja då tjuter man av skratt. Humor med hjärna.Borat filmen var även ett högklassigt mästerverk av humor.Mia o Klara, javisst, de är rätt roliga, lite väl mycket ur kvinnoperspektiv bara…Kolla in mina tips om du har kanalerna, så förgyller du din tillvaro, kan jag lova.

  Svara
 5. Anonym säger:

  Jag hade inga svenska tips såg jag nu, testa 1000 apor sajten, ibland är dom lysande i sin ironi, men ojämnt.Svensk humor är väl Torsk på Tallin själva guldpärlan, den har du nog sett. Fantastisk!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *