Dödsolycka då husbåt sjönk

En sak jag glömt att ventilera med er kära läsare, är att jag, samma dag jag skrev inlägget om Pusshej, och publicerade lite märkliga bilder (av något som liknade vrakgods) egentligen hade bevittnat en olycksplats där en man hade drunknat några dagar tidigare.
All denna bråte kom ifrån en husbåt som – mot lagens föreskrifter- huserade nere i hamnen i Årstaviken nära Tantolunden. Enligt en lokaltidning var det en grekisk-ortodox man som bodde på båten i avvaktan på att han skulle hitta egen bostad. Något som verkar ha tagit lång tid eftersom båten har legat där i sex sju år. Men mitt i natten den 9 november hade båten sjunkit och mannen gått till botten med skutan.
Jag ryser vid tanke på den skräck han ska ha upplevt då ruffen plötsligt fylldes med 4 gradigt höstkallt vatten. Fartyget hade tydligen ställt sig på botten sen.

Synen av all bråte väckte stor nyfikenhet bland strandflanörer, så även denna kvinna som såg riktigt illa berörd ut av synen.

Detta är ljus som mannen använt sig av vid grekisk-ortodoxa ceremonier. Jag var tvungen att ta upp ett ljus och hålla i det, då ovetandes om tragedin. Jag tänkte redan då, att det här är inte svenska ljus, utan förmodligen ryska.

Närmsta grannen


Jag såg båten innan den sjönk och det som förbryllade mig var att den alltid var full av plankor och byggmaterial illa täckt av pressenningar. Det mesta av denna bråte var sådant som låg på däck och kanske var det tyngden av det som orsakade båtens förlisning?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3735203.ab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *