En epok går i gravenEn epok går i graven. Efter tjugofem år på Skånegatan säljs nu lägenheten som har härbärgerat en så stor del av mitt liv. Jag har bott tjugosju år i fastigheten och tjugofem i denna  lägenhet. Stefan, mäklaren säger att det är en typisk arbetarlägenhet, och  det kommer att attrahera rätt sorts köpare.

Men det är länge sedan Söder var en arbetarstadsdel. Man får nog gå tillbaka till 50- 60-talet, då en hel familj kunde bo i en etta. Det var innan miljonprogrammets tid. Den som kommer att spekulera på den, kanske river ut väggarna för en öppen planlösning. En festarlägenhet i det underbara, trendiga Sofo, där man kan stöta på Jonas Gardell, Lena Endre, Sissela Kyhle eller varför inte Micke Nyström, nere på Konsum.

Nu strömmar det hippa folket in på Nytorget, Nudiejeans för 3 och 6. Med mobiltelefon i ena handen, och en latte i andra, på väg till affärsmöte.

Sofo på min tid var gamla dammiga skrotaffärer, Nytorgets fyllerister, pilsnerpangen, inte speciellt mycket glamour, Skånegatan hade inte en enda krog med uteservering.

Såhär skriver Stefan om lägenheten:

Skånegatan 113, Stockholm

Med ett lugnt och grönt läge vid Vita Bergsparken, i trendiga SoFo, ligger denna rymliga och moderna arbetarlägenhet. Smakfull och praktisk inredning med ljusa material och genomgående parkettgolv. Spännande planlösning med stora möjligheter till olika inredningsval. Perfekt lägenhet för den lilla familjen, paret eller den som kräver stort svängrum.

Anmäl bud
2 495 000 kr

Boarea / Biarea

62 m²

Avgift:

3 464 kr/mån

Rum:

2 rum

Våning

2 av 5 (Hiss finns)

Br Förening

Brf Järnet 4.

Visningar

Måndag 3 maj, kl. 18:30-19:00
Öppen visning – Välkommen!
Boka visning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med vitmålade väggar och praktiskt och lättskött klinkergolv i terracotta färg. Goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet är rymligt med sina 23 kvm och har ett härligt ljus och en fin och fri utsikt över Vita bergsparken och Sofia kyrkan. Rummet är lättmöblerat och kan med lätthet delas av. Härligt parkettgolv harmoniserar väl med vitmålade väggar.

Köket går i vitt samt har en fondtapet med naturmönster och på golvet ligger ett parkettgolv. Ljus matplats med fönster mot innergården. Vita skåpsluckor och ett stänkskydd i mörk klinker. Spis och ugn från Electrolux (2008) och kyl och frys från Whirlpool (2008). Bra arbetsytor och god förvaring.

Badrummet är helkaklat med vita väggar med en terracottafärgad bård och klinkergolv. Badkar, handdukstork och god förvarning tillhör utrustningen.

Sovrummet har även det vitmålade väggar och parkettgolv. Fönster mot innergården. Mycket god förvaring tack vare 3 st garderober.

Ekonomi

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Ingår i avgift

i avgiften ingår värme och vatten

TV- och Internetanslutning

Internet

ADSL. Comhem. För mer information se www.comhem.se

TV

Ansluten till kabelnät. Comhem.

Bostadsrättsförening

Br Förening

Brf Järnet 4.

function openBolan(){ document.getElementById(’bolanIframe’).src=”http://maklarhusetboendekalkyl.capitex.se/kalkyl.aspx?start=objekt&typ=2&guid=3P5IL7EDKQK2Q1P1&type=CMBoLgh&KalkylID=b79ac715-fc19-4abc-a6c4-fc4d5944fef9″; Shadowbox.open({ player: ’inline’, content: ’#boendekalkylPopup’, height: 660, width: 904 }) } ObjektfavCheck(’objFav_491531′,’0’); OfficefavCheck(’office_134′,’0’); empfavCheck(’emp1_34796567-fd1e-4023-9dfe-be3f11c2ba8f’, ’0’); empfavCheck(’emp2_’, ’0’);

5 svar på “En epok går i graven

 1. Anonym säger:

  Jag förstår att du med vemod lämnar er mysiga lägenhet. Men ni behöver ju mer utrymme snart.Och du—–jag tror att vi som inte tillhör glassiga folket är lyckligare i vår tillvaro än de som ständigt är på jakt efter en lycka som de tror att de finner i dyra kläder och lyxigt liv.Och ni har ju en rikedom större än allt annat. lilla Märta och så lnodden.Kram från svärmora.

  Svara
 2. Anonym säger:

  Ska ni flytta? vart om man får vara lite nyfiken?Mari

  Svara
 3. Anonym säger:

  Jag förstår att du känner lite sorg över att lämna en sån mysig lgh.Ni flyttar kanske till nåt lika mysigt ställe som är större..Lycka till med försäljningen!Kram Lotta

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *