Etanolbil

Det har varit en otroligt intensiv vecka. Ska iväg på bilbesiktningen imorgon, och oroas över att de kommer göra nedslag på handbromsen igen, som jag reparerat tre gånger! Jag testade den idag, drog åt bromsen och det gick ändå att köra även om det går mycket trögt. Så var det inte för några veckor sedan.

Att ha en gammal bil är problematiskt. Den har gått 14500 mil vilket inte är så mycket för en 97:a , men nu börjar den kräva mycket renoveringar. Jag vill inte ens tänka på de två senaste årens reparationer. Vi har funderat på att inte ha någon bil. Vi bor ju i Stockholm med någorlunda kommunikationer om man inte ska åka pendeltåg. Men det måste ju jag tyvärr, och då får jag räkna med två och en halv timmes restid tur och retur till skolan – och det är för mycket med den tidsbrist som har uppstått.

Vi vill också kunna ta oss ut till landet, eller göra andra utflykter. Men miljötanken är central. Därför funderar vi på att köpa en begagnad Ford Focus flexifuel, och köra på Etanol, som inte påverkar klimatet. Men en sådan är dyr, runt 120 000 och nu har inkomsterna minskat rejält genom att H är barnledig.

Om vi köper en sådan här begagnad och registrerad innan 2009 slipper vi trängselavgifterna och samvetskvalen, men får dra ner kraftigt på annat. Bilarna är inte snygga nuförtiden, men det förklaras med att en dator som beräknar minsta möjliga luftmotstånde etc har ritat bilen. Den drar också bara 0.65 liter milen i stadskörning vilket får jämföras med Forden som dricker närmare en liter i blandad körning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *