Fredag den trettonde

Idag har många elever haft en rastlöshet i sig. Det är fredag den trettonde, och de har varit oroliga för både det ena och det andra. Några tjejer i min klass, som misslyckats kapitalt på matteprovet, skyllde det helt och hållet på, att det var fredag den trettonde. En dag då det är omöjligt att lyckas med någonting. Själv har jag inte hittills råkat ut för något speciellt, men visst kan jag känna ett styng av obehag. Jag vet inte om det sker fler olyckor denna dag. Undrar om det möjligen finns någon statistik tillgänglig? Ska nog gå in och kolla på SCB:s hemsida.
Hursomhelst. Det är fredag igen, en vecka närmre sportlovet, som i sin tur leder till påsklovet, som i sin tur i ett rasande tempo leder till…
Det blir en hemmakväll i raden som jag firar med att Estrella har återupptagit produktionen av Salt & Vinegar Chips igen. Jag varvar chips och jordnötter och Coca-cola. Det är den ultimata blandningen av snacks och dricka. En vän, hade ett tag under 80-talet som vana att komma hem till mig med en liter filmjölk och chips. Han hällde det i djup tallrik och åt med sked, på samma sätt som när man äter flingor och mjölk. Det hade vi mycket roligt åt tills dess vi prövat själva. Inte konstigare än chips med dipp egentligen, bara lite smalare och nyttigare. I magen ska allt blandas ändå.

Dagen till ära får denna video inrama kvällens inlägg.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5rHDkMQXotI&hl=en&fs=1&w=425&h=344]

11 svar på “Fredag den trettonde

 1. Anonym säger:

  ”I magen skall allt blandas ändå”. Det får mig att tänka på ett test som Filip & Fredrik gjorde. De körde olika rätter i en mixer och gjorde smoothies, som sedan en känd kock fick dricka och försöka avgöra vad det var. Bl a malde man ner Big Macmeny, Calzone, Biff med bea mm.Kocken gissade rätt på allt men höll samtidigt på att kräkas öppet i tv. Se där vad konsistensen gör! Jag känner ju vännen med filtallriken och tyckte det var lika äckligt som ni – dock har jag inte provat själv. Vi får se hur det blir. Ett svårt beslut./BP

  Svara
 2. Anonym säger:

  Skönt att du utan eftertanke äter chips, cola, jordnötter, på en kväll, utan en tanke på vikten. Måste vara skönt?Chips och filmjölk är inte såååå underligt, chips och dipp är ju chips med gräddfil. Så underligt var det inte…När jag var fattig blandade jag filmjölk med curry och hade det till chips och låtsades att det var dipp:)

  Svara
 3. Anonym säger:

  Härligt, M.H, vem du nu är, att du påminde mig om att det faktiskt var krokar också :-DOch Tenderbeat, du har rätt, nu kastar jag in handuken gällande vikten.Man lever bara en gång och det kan vara spännande att få väga ett tresiffrigt tal…Har festat på Tacos i eftermiddag, hamburgare under dagen och köpt nya tjips och nötter ikväll.

  Svara
 4. Anonym säger:

  Bågar & filmjölk låter ju gott… ser fram mot tresiffrigt – kan man hoppas på juni, juli? /BP

  Svara
 5. Anonym säger:

  Hej, Tomas!Jag är en som läser din blogg. Jo, det var absolut ostkrokar, jag bodde ju där själv då.Magda

  Svara
 6. Anonym säger:

  Tresiffrigt – i augusti! Hänger du på, BP? Har hört av killar och tjejer över hundra att det skapar en trygghet, som om man står med båda fötterna på jorden, med rötterna ner i marken.

  Svara
 7. Anonym säger:

  Magda, jo jag minns- det var det vi reagerade på då, chipsen i mjölk var inget man höjde på ögonbrynen för vid det här laget.

  Svara
 8. Anonym säger:

  Just amerikaner är ju kända för att ha fötterna på jorden. I myllan liksom, ja jordnära på något sätt! Och ja, jag blir nog snart member i tresiffersklubben. Har skickat sonen till Mc-köket och sen blir’e å slappa till Beckfilmen me nå dreg!/BP

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *