Fredagskväll i timmerkojan

Skönt att det är fredag igen. Det blev endast tre arbetsdagar efter jullovet innan det var helg igen. Det är skönt med tanke på att jag helt hade förvridit dygnsrytmen och haft svårt att ställa den tillbaka igen. Jag har ett behov av 7-8 timmar per natt för att inte bli alltför irriterad.
Eleverna var inte heller på allerten efter allt data och sms:ande under julhelgen och det kändes motigt att sätta igång och jobba med SO och det Antika Grekland, som står på tur i planeringen. Att visa en sådan här bild och berätta om att det var grekerna som uppfann den demokratiska grundprincipen och hade spännande författare och filosofer räcker inte för att väcka deras intresse, tyvärr.

Eftersom jag var barnledig de två veckorna som föregick jullovet har också en hel del rättningsarbete samlats på hög. Saker jag måste sätta igång med imorgon. Men ikväll försöker jag leva i nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fredagskväll i timmerkojan

Skönt att det är fredag igen. Det blev endast tre arbetsdagar efter jullovet innan det var helg igen. Det är skönt med tanke på att jag helt hade förvridit dygnsrytmen och haft svårt att ställa den tillbaka igen. Jag har ett behov av 7-8 timmar per natt för att inte bli alltför irriterad.
Eleverna var inte heller på allerten efter allt data och sms:ande under julhelgen och det kändes motigt att sätta igång och jobba med SO och det Antika Grekland, som står på tur i planeringen. Att visa en sådan här bild och berätta om att det var grekerna som uppfann den demokratiska grundprincipen och hade spännande författare och filosofer räcker inte för att väcka deras intresse, tyvärr.

Eftersom jag var barnledig de två veckorna som föregick jullovet har också en hel del rättningsarbete samlats på hög. Saker jag måste sätta igång med imorgon. Men ikväll försöker jag leva i nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *