Gorgonzola dolze tortellini

Jisses så hungrig jag är då jag kommer hem strax innan sex. Har ingenting ätit sedan kvart över elva i förmiddags. Bara sugit i mig ljummet kaffe och vatten i de korta luckorna mellan lektionspass och möten. Heléne har lagt beslag på resterna jag funderade på att bara värma upp, fyllda paprikor. Så nu gäller det att slänga ihop något – snabbt! Eftersom det finns både Gorgonzola, färskpasta med ostfyllning, grädde, tomater och ekoägg hemma bestämmer jag mig för en femtonminutersrätt Gorgonzola dolze tortellini.
För er som är Lidl-kunder kan jag rekommendera den här utmärkta Gorgonzolan som kostar 100 kr kilot, eller 19.99 för 200 g.

Tomater och vitlök fräses som bas i olivolja, tortellinin kokas i tre minuter.

Det kanske inte är så nyttigt med jordnötter och chips i det här läget, men blodsockerfallet kräver något – snabbt!

Därefter vispar jag ägg i salt och svartpeppar och två matskedar matlagningsgrädde.

Pastan och äggröran tillsätts tillsammans med några rejäla bitar gorgonzola som får smälta medan ägget stelnar.

Slutligen serverar jag med en liten dos Piri-piri-sås, och ett par rejäla glas streamat vatten.
Efteråt är jag lagom mätt och har förmodligen fått i mig mitt kaloribehov för idag.

2 svar på “Gorgonzola dolze tortellini

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *