Gott&BlandatÄnnu ett fynd från Minnenas kartong. Detta klagobrev är daterat till 1995.

Jag vill tillägga att vi som kompensation från Malaco fick vi en gigantisk påse, av så kallad ”taxfree-modell” G&B, samt en check för att kunna prova andra Malaco-produkter.Vi fick också ett ursäktande brev som in i detalj avslöjade produktionen av G&B och varför det ibland kan blir fel.

Stockholm 18/8 1995

Bästa Malaco.

Vi vill härmed framföra vårt missnöje med ert högt prisade produkt (från tv- och bioreklam) Gott och Blandat. Igår kväll köpte jag och min fästmö (efter en stunds tvistande om vad som skulle passa oss båda) en påse G&B. Ögonen föll på er produkt som enligt reklamen skulle innehålla både sött, syrlig och salt. Personligen kan jag bara äta salt, medan fästmön dras mest till syrligt, men även sött och salt.

Besvikelsen blev naturligtvis stor när vi – framför vår just hyrda videofilm – upptäcker, att den med tanke på innehåll kraftigt överdimensionerade påsen, inte alls motsvarar det som utlovas i reklamen. För det första innehöll inte påsen en enda bit salt lakrits, däremot tre bitar söt lakrits, då salt utlovats!

För det andra: det som utlovats som syrligt smakade bara sötsocker och gelantin. Alltså, ingen god syrlighet som fästmön velat ha!

För det tredje har godiset inte heller samma klara fina färg som i reklamen, utan bitarna är dimmiga som konfekt från det forna Östblocket.

Vi kan alltså bittert konstatera att reklamen ni gör är klart missvisande. På ett billigt sätt utlovas ungdomlig sensation och flärd, en yta av sensualism och lycka. Påsen är dessutom dyr, 17.50 i jämförelse med annan konfekt.

I fortsättningen kommer vi köpa kvalitetsgodis till ett betydligt rimligare pris, där salt är salt, sött är sött och syrligt, syrligt.

Från två som blivit innerligt besvikna på Malaco och dess pumpande reklamkampanj. Hälsningar

Tomas Carneheim

Magdalena


1 svar på “Gott&Blandat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *