Grillad

Nu börjar också färgerna förändras, från dött grått, brunt till ljusgrönt och gult.

Gula blommor som jag inte vet namnet på har slagit ut under detta dygn.

En ny spännande vårdcentral har öppnat nere på Ringvägen. Efter att med egna ögon ha fått se ett mirakel utföras med akupunkturnålar har jag börjat tro på kinesisk medicin. Kineserna har mycket att lära oss konservativa västerlänningar som är så förblindade av skolmedicinen.


Ett sifferschema över punkterna som motsvarar kroppens olika organ. Kör en nål i ljumsken och lös upp en depression eller förträngning i hjärtat!

Mobbing – tv , som gjorde sin entre i Sverige någon gång för tio år sedan med Expedition Robinson har med tiden utvecklats med en rad program där personer utsätts för utröstningar, och det vi inom skolan ska motverka som ”negativ särbehandling.” Numer höjer väl ingen tittare ögonbrynen inför det oskyldiga Robinson. Vi trubbas av inför kränkningar av människor. Inte sällan ser man också reklam som bygger på kränkningar av olika personer eller grupper i samhället. Enligt min åsikt är det ett tecken på att samhället håller på att fördummas och brutaliseras i en anda av ”Bröd och Skådespel.”
Att SVT- programmet Grillad (som skulle kunna döpas till Mobbad istället) stryks kommer inte en dag för tidigt. Jag såg en stund på det häromkvällen när Gudrun Schyman blev trakasserad för sin alkoholism av ”komikermobbarna”. Programledarna och ”komikermobbarna” var plumpa och gjorde ett rent obegåvat intryck. Herregud, har man tagit bort all kvalitetsgranskning på SVT?
Varför ska vi lärare behöva motverka mobbing i skolorna när Statens televsion satsar på den?

2 svar på “Grillad

  1. Anonym säger:

    Jag haller med! Sjalv kollar jag aldrig tv nufortiden utan tankar enbart! Da slipper man reklamen samt kan valja fritt vilka saker man vill titta pa, och vara forberedd pa det! Sista dagen i Nha Trang. Vi tar nattaget till Ho chi mihn som gar vid 10, sen flyg till Bangkok dar allt verkar ha lugnat ner sig rejalt nu – skont!Manga kramar!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *