Hanoi Rocks "Tragedy"

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aM4BqmRA9WM&hl=en&fs=1&w=425&h=344]

Den här är låten är fantastisk nostalgi för mig. Året var 1985, och jag bodde i princip nere på Fryshuset (då det låg på Söder) och repade med Spiegel. Vi var fem ynglingar som satsade allt på att bli stjärnor och var helt förvissade om att det bara var en tidsfråga innan något skivbolag skulle upptäcka oss. Arbeten, flickvänner, studier var sekundära saker. Vi harvade på nere i replokalen, bråkade med andra band som också hade hyrt in sig i lokalen, men som vi tyckte helt saknade talang.

I princip varje kväll var en fest med oanade möjligheter, och det slutade ofta på den legendariska, och enligt min uppfattning, enda rockklubb som någonsin varit värd namnet i Stockholm – Ritz. Här spelade bara kända svenska och utländska band. Och det var bara en tidsfråga innan också Spiegel skulle äntra den scenen.

Glädjande nog återförenades Hanoi Rocks för några år sedan och är lika bra idag, och har lyckats spela sig till sig en ny beundrarskara, bla annat min dotter, som är tjugo. Den senaste skivan ”Street poetry” är riktigt bra.

Hursomhelst, 1985 gjorde Hanoi Rocks en magisk och legendarisk spelning på Ritz, och alla som var där minns den än idag, som om det vore igår. Ni som inte var där får hålla tillgodo med denna video.

7 svar på “Hanoi Rocks "Tragedy"

 1. Anonym säger:

  Men nu har de definitivt bestämt sig för att sluta läste jag här om dagen – Tragedy! /Formerly Guitarplayer – Spiegel

  Svara
 2. Anonym säger:

  Trist. Läste det…Man undrar vad dessa ”nya projekt” kan komma att leda till…

  Svara
 3. Anonym säger:

  Men det är klart, det krävs nog mångmiljoninkomster varje år för att orka fortsätta i ett tonårsprojekt livet, ut som verkar vara fallet med de rullande stenarna.

  Svara
 4. Anonym säger:

  Ja, en som la ner ”tonårsprojektet” i tid var ju Nasty Suicide. Lite roligt yrkesval dock med tanke på bandets rykte och bakgrund – citerar Wikipedia :Nasty Suicide, ”Nasse” (Jan Stenfors) var det finska glamrockbandet Hanoi Rocks kompgitarrist under gruppens storhetstid. I början av 1985 hoppade han av gruppen och spelade i några mindre lyckade bandprojekt innan han grundade sitt eget band Cheap & Nasty. I dag är han farmaceut och arbetar på ett apotek i Helsingfors. /BP

  Svara
 5. Anonym säger:

  Du och jag satsade iallafall på att bli stjärnor och lira på Ritz med Spiegel. Tyvärr var de andra inte lika intresserade och slutade en efter en:)Säger en bitter basist…

  Svara
 6. Anonym säger:

  jag kanske är en av de som Herr Tenderbeat åsyftar med ”de andra”. Vill då påpeka att jag turnerade Europa runt ett antal gånger (i riktig nightrider + hotel – ingen minibuss här inte!), spelade in tre plattor, hade miljonkontrakt och medverkade i televisionen /BP – inte lika bitter gitarrist -:)

  Svara
 7. Anonym säger:

  kul att du skriver på…. blogg bra sätt att hålla igång pennan…/ andreas

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *