Herpes


Inatt slog Herpesen till igen. Det händer runt tio gånger varje år och jag har alltmer börjat se det som ett handikap. Hela mitt allmäntillstånd blir nedtaget, både fysiskt och psykiskt.
Jag läste lite i olika internetkällor om Herpes och bland annat stod där att läsa att viruscellerna slår ut tentakler i nervtrådarna som löper från blåsorna eller såret, likt ett slags rotsystem. Just nu känns det som om det högra ögat är inbäddat i ett sådant här rotssytem, trots att blåsorna börjar komma upp på överläppen (se markeringarna på bilden).
Trots att såren knappt syns är jag matt som under sjukdom; den promenad som jag enkelt går på fyrtio minuterar, från mina föräldrars hus i Överby, till Penningby, tog idag närmare en timme och kändes bara ansträngande och jobbig. Till och med att sitta och skriva det här känns jobbigt.
Rent psykiskt leder Herpesutbrotten till att jag inte har någon lust med någonting, och att jag lätt ger upp. Nyss orkade jag tex inte ens försöka mig på att ta en bättre bild av eländet med kameran.
Om en stund måste jag ändå sätta mig och förbereda morgondagens lektioner.
Ni som vill fördjupa era kunskaper om mitt sjukdomstillstånd kan läsa här. Omkring 30 procent av alla svenskar lider av Herpes.

10 svar på “Herpes

 1. Anonym säger:

  du vet väl att alla sjukdomstillstånd är psykiska:) låt den inte vinna över dig…

  Svara
 2. Anonym säger:

  Anonym: Jo, det är klart att det var sjukt skrivet av Tenderbeat. Vad tycker du själv, Anonym?

  Svara
 3. Anonym säger:

  Tips till Tenderbeat: Jag har lidit av psykisk sjukdom sedan våren 1985 men den drabbar mig numera alltmer sällan. Senast jag var riktigt psykiskt sjuk var förra våren då jag till slut blev sittande i min egen trappa och grät av smärta och uppgivenhet. I panik hittade jag då en gammal tub med Jukon sårsalva som jag kletade på min psykos och det hjälpte och jag blev bra.

  Svara
 4. Anonym säger:

  menade inte alla…..aids tillhörde inte dem, inte heller en grym förkylning och feber.men herpes, ska den verkligen låta dig bli trött och nedstämd?själv har jag haft eksem vid stress och annat strul i livet och det har försvunnit när jag mått bra igen. think about it…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *