I Saw the Light

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=32tcvdd4SCI&hl=en&fs=1&w=425&h=344]

Hank Williams senior är en av mina favoriter, här är ” I Saw the Light” framförd av de legendariska The Carter family. Något som slår mig är hur smala och friska folk ser ut i den här filmsnutten, liksom direkt från höskullen och åkrarna. Det var långt innan texter om likskändning, satanism, våldtäkter, utvikningsbrudar i minimala underkläder, lyx och att skjuta skallen av gängledare från andra delar av stan hade tagit sitt grepp om publiken i USA.

Svenskarna lär ha varit som allra friskast under ransoneringsåren vid tiden för andra världskriget. Det var lite sprit, lite tobak, lite kaffe, och mycket havregrynsgröt och fysiskt arbete. Men medellivslängden var ändå långt kortare än idag.

Det är snöblandat regn ute ikväll, några timmar av ledig tid innan det är dags för sängen och en ny jobbdag imorgon. Ikväll ids jag varken skriva något längre inlägg eller rätta, fast jag verkligen borde göra – åtminstånde det sistnämnda.

4 svar på “I Saw the Light

 1. Anonym säger:

  jag visste inte att du gillade country. Magnus gillar country och den som han lyssnar på är Garth Brooks. har du hört honom? Om inte så säg till så skickar jag dig en skiva! Kram Susanne( PS eftersom jag kännt dig hela mitt liv så skriver jag kram, med tanke på ett av dina tidigare inlägg, haha.)

  Svara
 2. Anonym säger:

  Jo, Garth Brooks är helt ok. Minns du inte att jag fick en av hans skivor av er? Att du skriver kram är helt ok. Vi har ju känt varandra hela livet 😀

  Svara
 3. Anonym säger:

  Jo, det kanske var bättre förr. Men nog fan söp dom och slogs i Amerika på den där tiden…det har dom ju alltid gjort. Och även vi i gamla Svedala på motboks- och kaffeersättningstiden!Bifogar en länk till en video som visar hur smala och friska musikanter i England kunde se ut för 45 år sedan. (Dom är iofs lika smala nu…)http://www.youtube.com/watch?v=f5HNk5adESE&feature=related

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *