I templet

Morgonen startade med en lätt tomhetskänsla. Vad göra idag? Vädret såg i och för sig fint ut, men min fot är ännu invalidiserad och jag kan inte promenera.

Jag kom då på att vi behöver några saker från IKEA. Hyllor ska ju upp ovanför soffan till prydnadsaker och böcker. I senaste upplagan av Skriften fanns bilder av vad jag sökte, Ekbys ”Tryggve” Hylla och konsoll ”Valter”. De skulle bli perfekta! Jag haltade fram till datorn och gjorde en slagning på IKEA:s hemsida. Jo, varorna fanns i lager. En liten första lyckokänsla började sprida sig i kroppen. Heléne kom samtidigt på att vi borde köpa nya, med de andra i badrummet, harmonierande badlakan.

Sagt och gjort, en timme senare satt vi på en vardagstrafikerad E4 söderut, mot templet i Kungens Kurva. Väl framme där fick vi cirkulera runt på den knökfulla parkeringen ett tag innan vi fann en lucka att tränga in vår etanolbil mellan.
Vi tog en kundvagn och klev in i templet. En lång kö av människor ringlade till korv – och pizzautskänkningen där vi direkt ställde oss eftersom vi plötsligt drabbats av blodsockerfall, och det var förresten lunchdags. Vi passade på att köpa på oss ordentligt med mat, men kände ganska snart att ett äckel inför korvarna som inte var ordentligt kokta. Vi övervägde en stund om vi skulle gå tillbaka med maten, men tittade ner mot kön. Nej, vi orkade inte vänta på nya korvar, som vi dessutom redan tappat aptiten inför. Vi hade inte heller betalat mer än 42 kronor för hela kalaset, så det fick vara.

Det gick snabbt att hitta hyllor och konsoller och bokstöd.

Och på ”Bad och dusch”- avdelningen fann Heléne sådant som kunde skänka henne tillfredställelse.

När vi kom tillbaka till bilen hade någon dekorerat vår vindruta med EU-valpropaganda för Folkpartiet. Många bilister hade bara kastat dessa foldrar i fyrfärgstryck direkt på marken. Själv stoppade jag ner den i en kasse för pappersåtervinning. För mig är valet till Europaparlamentet enkelt. Det behövs mer stöd för den Gröna gruppen, som är emot konsumtionssamhället.

7 svar på “I templet

 1. Anonym säger:

  jävlar vad mycket korv! Du vet väl att man numera kan köpa ”ikea-korv” och tillaga hemma? Vi köpte det när Johanna (som älskar korv) skulle flytta in. Själv är jag inte så fäst vid tarmar och biprodukter av kött 🙂

  Svara
 2. Anonym säger:

  Haha! XD Dom där folkpartisterna och deras reklam! Sätt den flera gånger nog men att dom ska sätta på andras bilar? 😉

  Svara
 3. Anonym säger:

  Två korv och en pizzabit till mig och tre till Heléne. Vi hade tänkt att stå oss på det resten av dagen. Vad äcklig beskrivningen av korv lät 😀 Det kommer nog dröja innan jag äter det igen, läskigt att stoppa i sig sådan där skit. Borde återgå till vegetarianismen igen.

  Svara
 4. Anonym säger:

  Var det inte konsumtion ni just ägnade er åt? 🙂 /BP

  Svara
 5. Anonym säger:

  Uppdatering:Datorn har klappat ihop. Jag har varit skönt isolerad. Utan kontakt med omvärlden. Hamle har fått igång sin dator. Jag kan låna den men den känns inte som en vän. Dessutom har min Loppan varit här i åtta dagar och ockuperat all min tid. Begravningen var fruktansvärt sorglig och vacker. Jag tänker rösta blankt i EU-valet. IKEA:s korvar får mig att tänka på sommaren 1977 när jag jobbade på Scans slakteri i Umeå och snurrade korv på heltid. Wienerkorv. Någon gång skapade jag också prinskorv i klasar om tre. Det var avkopplande. Vi satt vid u-formade bord bakom berg med korvmassa i ringlande tarm som en spettekaka som aldrig ville ta slut. Köttmassan, ännnu okokt, gled mellan fingrarna som tjock sperma eftersom tarmen hela tiden sprack. En kompis hade det på något sätt ändå värre. Hon stoppade åtta korvar i en burk vid ett löpande band. Nu tog det slut.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *