Inflammation

Min blogg får nya läsare och har aldrig varit mer besökt än nu, runt sextio om dagen, varav ca 38 är ”unika besökare”: http://www.bloggtoppen.se/blogg/35662/. Idag på lunchen gick jag till McDonalds eftersom jag befann mig i Huddinge Centrum vid den tiden i ett ärende. Normalt sett äter jag skollunch och försöker ta halva tallriken med grönsaker. Det ger en viss tillfredställelse och man står sig mycket bättre än att som idag ta en Big Mac och en cheeseburgare och ett glas vatten. Jag gillar egentligen inte McDonaldsmat längre (vilket kan vara ett ålderstecken) men snabbmatsalternativen är få. En tunnbrödsrulle i grillen på Kommunalvägen är ännu onyttigare: Denniskorv, pulvermos grillkrydda och tunnbröd.
Att ingen startar upp ett gammalt hederligt soppkök! Jag skulle bra mycket hellre köpa en rejäl grönsakssoppa med tomater, broccoli, bondbönor och rågbröd med ost. Soppa kan man kasta i sig på samma tid som några hamburgare.


Imorgon ska jag till läkaren 9.45. Jag har fått en inflammation i tummen så att jag inte ens kan skriva på Whiteboard-tavlan. Det som började som en vanlig nagelbandsinfektion i helgen har nu avancerat till något som man hade dött av innan penicilinet gjorde entré. Tummen bultar och är het, och mitt allmäntillstånd är påverkat. Ett sådant tecken är att jag somnade utan problem igår vid elva trots att jag sovit en och en halv timme tidigare på kvällen.

Sköterskan jag pratade med på vårdcentralen trodde, när jag beskrivit symptomen, att jag skulle behöva antibiotika. Vad händer när antibiotikan blivit resistent som den håller på att bli? Då kommer världens befolkning att minska radikalt. Folk ligger och dör i sina hem av blodförgiftning som på gamle Raskens och Alfreds tid.

1 svar på “Inflammation

  1. Anonym säger:

    Inte världens befolkning – men västvärldens. Vi kommer att ligga på trottoarerna och skrika med tummarna i vädret: Hjälp mä’, hjälp mä’ – kan inte få upp dörren till SUV:en! /BP

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *