Kabelproblemet

Förutom att det här ser fruktansvärt fult ut, blir det allt knepigare att dammsuga. Hur jag än försöker organisera sladdarna till all ny teknik, blir det fel eftersom sladdarna ska åt olika håll och att olika apparater har sin egen kabellängd, vilket leder till kaos kring el- och grenuttag.
Jag blev glad då IKEA började saluföra en så kallad kabelsamlare och köpte en sådan, bara för att inse att den inte fungerar i praktiken. Därför åkte den med allt annat skräp till Östbergatippen i höstas.

Det ska bli intressant att se hur framtidens lösningar kommer att se ut. Problem är ju till för att lösas, och den som kommer på en simpel lösning som fungerar kommer bli miljardär. Kommer sladdar vara inbyggda i väggarna, eller är batterier lösningen på problemet?

Andra saker som irriterar är alla dessa transformatorer som medföljer det mesta av elektronien idag, tjocka klumpar på kontakterna, samt att sladdar, speciellt handsfreeset till mobiler, gillar att sno sig.

Är det någon av er bloggresenärer som har några tips till mig kring den här frågan är jag ivrig att lyssna.

8 svar på “Kabelproblemet

 1. Anonym säger:

  hade samma problem men köpte en trådlös router för 500 kr. bästa jag gjort. bara nätsladd och en sen har jag en laptop och en pc utan jobbiga 15 meterskablar….köp en du med…

  Svara
 2. Anonym säger:

  du är inte rädd för strålningen från den trådlösa routern?så du har både laptop och pc tender?

  Svara
 3. Anonym säger:

  ja vi är ju två i hushållet…:) min pc hamnade i sonens rum. jag fick en laptop i tjänsten. men köp nu en router och slipp kabelhelvetet….strålning? ja ni har väl 2 mobiler igång i hemmet också, bra mycket farligare…

  Svara
 4. Anonym säger:

  Jag har en trådlös router, men det hjälper mig inte nämnvärt med det problem jag beskrivit.

  Svara
 5. Anonym säger:

  men vart går då alla kablar?du bad om tips eller hur. jag har digitalbox, modem, router, bakom tvn, inget syns. routern tog bort det sista av kablar som störde.

  Svara
 6. Anonym säger:

  Sladdarna på bilderna går till modem, högtalarssytem, externa hårddiskar, tv, video, dvdspelare.Kan du komma med några smarta lösningar även på detta problem blir jag djupt imponerad ;-D

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *