Kärnfrisk familj – så gör du!

av Ninka-Bernadette MauritsonMorten Mauritson. Så heter boken som jag nyligen köpte efter att ha sett den danska familjen på bilden framträda i ett pratprogram i kanal 4.
Budskapet är enkelt: Klipp med den moderna livsstilen:  socker, vitt mjöl, gluten och mjölk så kommer vinsten fort i ökad livsglädje, viktnedgång och lust att motionera. Ett kvalitativt liv du inte känt sedan du började förgiftas som bebis.

Den största vinsten för den här familjen var att deras autistiske son hade blivit så mycket bättre av kostomläggningen. Han hade kunnat placeras i en vanlig skola efter att ha varit i princip institutionaliserad.

Familjen hade innan den genomförda förändringen varit som de flesta andra; motionerat för lite, ätit mycket halvfabrikatsmat fylld med e-nummer, vräkt i sig godis, alkohol etc. De hade varit övervikta, plågats av astma, eksem, sömnbrist, humörsvängningar förstoppning osv.

Jag som är svag för berättelser om snabba resultat, drastiska, helomvändande lösningar tänkte att nu gäller det. Vid sextio kommer jag (om Gud vill ) ha barn, som är i tonåren. De kommer kräva en stark och sund fadersfigur som gärna är aktiv idrottsutövare, som är fri från alla beroenden, och som kan leda dem in i de rätta aktiviteterna. En far som inte ägnar sig åt elektroniska medier under deras vakna tid , utan hellre tar en språngmarsch med ungarna efter middagen och därefter sitter och berättar egenhändigt komponerade sagor för de små framför en sprakande brasa. En far som är  tränare i en lagsport (som pappan i boken) för att hålla ungdomarna borta från droger och kriminalitet.

Jag köpte boken läste några kapitel – som var intressanta! Sen sen kom hemtentan i Grammatik 2, och sen dess har ”Kärnfrisk familj – så gör du!” stått i bokhyllan. Men nu någon dag ska jag plocka ner den. Jag vill ju vara en vital 60-åring med en biologisk ålder på 45. Jag återkommer i ämnet.

 

Kärnfrisk familj, så gör du!

Ninka-Bernadette MauritsonMorten Mauritson

9 svar på “Kärnfrisk familj – så gör du!

 1. Anonym säger:

  livet är fullt av goda förutsatser…igår lagade jag vegetarisk middag men sen bakade frun sina goda bullar ;)Jag känner igen mig i att man får stunder av eftertanke, då kroppen säger ifrån om man får minnas att man snart är 50 bast, men de är så mycket svårare att omsätta i handling när livet (och bullar) kommer emellan. Som en gamla vän från Jukkasjärvi sa ”det svåra med att börja träna är att börja träna”.Återkom gärna till ämnet jag kände mig inspirerad redan nu, det är bra att ha någon som pushar en lite.

  Svara
 2. Anonym säger:

  Hej, jag vet att du har fullt upp. Men ett blogginlägg i veckan, kan det vara rimligt?

  Svara
 3. Anonym säger:

  Glöm aldrig att det är viljan till vegetarianism som räknas. Det gäller för ett sunt liv också.

  Svara
 4. Anonym säger:

  Hej Tomas!Trillade på din sida, av en händelse.När jag kollade in lite nostalgisk musik, punk etc…Vi bodde grannar & umgicks tätt när vi bodde på Ekholmsvägen 248 i Skärholmen på 60-talet.Du och jag och din (då efterhängnsa brorsa Kidde:-)brukade åka ut på lite ”rymdfärder” i din rymdraket, som din pappa hade byggt. Jag bodde 1-2 våningar under dig / er.Vet inte om du kommer ihåg.Ser att du också satsat den hel del på musik precis som jag.Har spelat ute med diverse band och skriver även låtar, nu via hemmastudio.Mvh/Jonas Hammensten (då From).

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *