Kenta

Det här inlägget riktar sig mest till yngre läsare i allmänbildande syfte. Börja aldrig röka!

Idag kom jag att tänka på Kenta, det charmanta modset från Stefan Jarls triologi ”Dom kallar oss mods”. Jag såg filmerna igen för ett par år sig och de står sig än.
Kenta dog för lite drygt sex år sedan, många år för tidigt. Jag har hört ryktas om att att ”han fick lungcancer av för många röda Prince”. När jag inledde min egen rökarbana var det med just röda Prince, sedan gick jag över till Hobson, Glenn (raggarciggen) och slutligen John Silver med filter. Att jag började med Prince hade med priset och att göra. Samt det faktum att man kunde köpa dem i mjuka 10 pack som enkelt kunde gömmas undan i strumporna.
Jag slutade med rökningen när jag var trettio, för att sedan mestadels feströka under ett antal år. Sedan i september förra året har jag inte rökt alls.

Jag minns att jag köpte Kentas debutskiva ”Kenta” när den kom 1980. Jag var redan ett Kenta fan, då han lite påstruken, och med den berömd 69 tröjan, vann så många svenskars gillande med sin låt i Melodifestival. Jag tycker än idag att Bengt Bedrup är plump i sin presentationen av Kenta.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gbogqscBlQ4&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

3 svar på “Kenta

 1. Anonym säger:

  När man väl slutar för gott – jag har inte dragit ett bloss sen nov 08 – så blir man stolt. Dyrt, farligt, och kicken är för dålig i proportion till priset.Enda som stör nu är när vänner röker nära en i timmar, sånt är störande…

  Svara
 2. Anonym säger:

  Jo, jag tycker också att röken luktar så förbannat illa, stickande, man känner cyaniden och det lite bittra benzenet.

  Svara
 3. Anonym säger:

  Det är ju just cyaniden ochdet lite bittra benzenet som är godast – håll er undan! /BP

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *