Kim Novak


Kom just hem och ska strax lägga mig och läsa de sextio första sidorna av Håkan Nessers ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Hoppas att Märta tillåter att jag försjunker in i denna värld bara. NU vill Heléne ha avlastning. Åttorna läser just nu Kim Novak och imorgon ska de få ett skriftligt läxförhör på den första fjärdedelen av boken. Jag läste boken för fyra fem år sen och behöver frisk upp minnet. Jag anser själv att det är Nessers bästa bok.
Ett gåfullt skimmer genomsyrar berättelsen om de två tonårspojkarna, som i början 1960-talet, på ett mycket speciellt sätt, får bevittna ett mord på en kvinnomisshandlare. Jag kan varmt rekommendera Kim Novak, både som skildring av svenskt sextiotal och som kriminaldrama. Språket är dessutom bra och det är därför vi köpt in boken i klassuppsättningar och kör den som läsprojekt för 8:or och 9:or.

2 svar på “Kim Novak

  1. Anonym säger:

    faktiskt ett exempel på en bok som blivit en bra film, tycker jag iaf. KRAM

    Svara
  2. Anonym säger:

    Bra att du ger ungdomarna lite litterär spis. En fantastisk bok! / BP

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *