Lön för mödan

Har jobbat intensivt med filmproduktion i klasserna 7a och 7b, och idag blev processen , som började med att jag läste igenom en lärarhandledning under påsklovet, färdig.
I tre veckor har vi sedan arbetat intensivt med att lära oss klassisk dramaturgi: vad är en protagonist, antagonist, konflikt, upptrappning, fördjupning och upplösning. Eleverna har skrivit manus, ändrat, skrivit om. I måndags kom filmlärare från Fanzingo till skolan och hjälpte till med att förverkliga ideérna.

Det har varit en hel del konflikter under resans gång, men projektet har rotts iland. Filmerna- åtta stycken! har blivit över förväntan bra, och visades upp på skolans Öppet hus idag. Eleverna (som förövrigt är galanta som skådespelare) var uppfyllda av stolthet. Alla är imponerade. Enligt utvärderingen är de ovanligt nöjda med det här arbetsområdet. Några elever har sagt att det här är det roligaste de någonsin gjort i skolan.

Jag kom hem lagom till matchen, lekte en stund med Märta, och rostade sedan lite solrosfrön.

Imorgon är det studiedag och jag ska ha min nya Motorheadtröja på lärarkonferensen, som kommer att handla om utvärdering. Tack BP för tipset om var de går att få tag på!

Sverige till semifinal!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wLJbxlvwLKM&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

6 svar på “Lön för mödan

 1. Anonym säger:

  matchen? Är det ishockeyvm i sommaren du syftar på? När började det intresset hos dig???:)

  Svara
 2. Anonym säger:

  Bäste Tenderbeat. Mitt ishockeyintresse sträcker sig långt tillbaka i tid. Ja det har faktiskt funnits där sedan jag var nio, tio år och höll på Djurgårn. Numer är jag ganska ointresserad av elitserien, men VM har alltid varit kul. Du kanske tycker att en det är konstigt att en så intellektuell person som jag gillar att se stora karlar jaga en puck på isen, men ja, så är det.Dessutom är jag ju patriot.

  Svara
 3. Anonym säger:

  alltid kul att upptäcka nya sidor hos en fin vän som jag känt sen 1988:)Mig veterligen spelade vi badminton en gång men annars har jag aldrig hört dig nämna idrott:)Hur går det med bokrecensionen?

  Svara
 4. Anonym säger:

  Det gläder mig att du jobbar med film och tar ditt kulturella ansvar som lärare nu när bildlärartjänsterna dras in överallt eller i alla fall dras ner på i timantal. Då är ni andra superviktiga i detta att uttrycka sig genom olika kanaler och medier. Alla är ju inte skrivare och alla har olika lärstilar. Bra insats, Tomas!

  Svara
 5. Anonym säger:

  Ishockey o fotboll på högsta nivå är en synnerligen intellektuell avkoppling. /BP

  Svara
 6. Anonym säger:

  Tack, BP. Jo jag har haft det på känn hela tiden. Annorlunda är det förmodligen om intresset bara befinner sig på en elitserie/allsvenska-nivå

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *