Mildheten på ålderns höst

Förutom att saker som utseende och kropp förfaller till oigenkännlighet då man blir ädre känns det ganska skönt att kunna sänka garden för vad som är okej att gilla, både på musikens – och andra områden. Jag minns att jag mellan femton och trettio (då mina rockstjärneambitioner var som störst) jobbade ganska hårt på att upprätthålla en fasad som tålde en rejäl granskning. Det viktigaste var förstås musiksamlingen som inte fick innehålla något som kunde betecknas som för soft eller mesigt. Det skulle vara stenhårt eller djupt rakt igenom. Det första som valdes bort var förstås mainstreammusik, och sådant som var för populärt hos den stora massan. Ambitionen var att vara så unik som möjligt. Pretentiositet är idag det jag tycker är löjligast av allt.

Samtidigt som jag jag odlade och hyllade den här stilen:hade jag ertappats i en skivaffär med att just ha inhandlat denna låt med en i mina kretsar, helt oacceptabel artist:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=s0ydeH-bi4c&hl=en&fs=1&w=425&h=344]
Jag vet inte när mina försök till cool attityd upphörde, men det har naturligtvis skett gradvis. Men när den här låten dök upp och vann melodifestivalen kunde jag hålla med om, och stå för, att den här, (senare nazistanklagade) artistens låt hade en viss trallvänlig charm: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=qDkbtCcIMlU&hl=en&fs=1&w=425&h=344]

Vissa saker kommer dock aldrig att bli okay i min värld, ett exempel är James Blunt med låten ”You are beautiful”.

2 svar på “Mildheten på ålderns höst

  1. Anonym säger:

    Helt rätt james Blunt låten Youare so beutiful är ett kräkmedel, vet inte varför, är nog rösten, ansiktet, vet inte, temat är ju gammalt men låten vidrig.På tal om coolhet. Efter att vi lagt ner Spiegel 1989 minns jag att du nöjd spelade upp en ny skiva med Neneh Cherry Buffalo stance. Minns att jag blev förbluffad, men till ditt försvar ska sägas att låten var kanon! God jul

    Svara
  2. Anonym säger:

    Är på er sida – James Blunt borde man lagt i formalin på OÄ:n redan under hans spädbarnsår…Dock plågade du mig med Anastacia under ett par sommardagar vilket utmynnade i ett broderligt (ja på gränsen till knytnävar:) bråk då du kallade Laleh för provinsfit…Have a Nice X-mas! / BP

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *