Miljöpartiet de gröna


Idag tog jag mig matt ut i stickande solsken. Tur att det bara vara 50 meter ner till vallokalen i Sofiaskolan.

” Vi ska inte förgifta den jord vi lever av”, sa en gång en gammal indiantänkare. Ett ganska enkelt och logiskt budskap kan tyckas, som ändå är enormt svårt att efterleva i tider då konsumtion och rovdriftigt vinsttänkande blivit till religion. Vår civilisation gräver kommande generationers grav.
Eftersom miljön är den i särklass viktigaste frågan väljer jag att stödja det enda parti som sätter denna ödesfråga i absolut centrum.
En helt orimlig hållning till miljöhotet har KD. Deras två viktigaste frågor på agendan är ”Trygghet” som a.) innebär att Sverige får tillbaka de restriktiva införselkvoterna för alkohol som gällde före medlemskapet i EU, b.) ska verka för att varna andra europeer för det svenska snuset. Alkohol och snus står alltså långt över den globala uppvärmningen som viktiga frågor för detta parti. Absurt!

Såhär skriver Miljöpartiet om den politik de vill bedriva i EU:
Det behövs en ny investeringsplan – A Green New Deal- som ger framtidstro, nya jobb och ett Europa som tar klimatansvar. Stora investeringar ska göras i järnvägar, kollektivtrafik, vindkraftparker, solkraft, biobränslen och energieffektivisering, istället för en gammeldags kolkraft och kärnkraft.

Jag kryssade på journalisten, och författaren Isabella Lövin eftersom jag hörde henne i en intervju om boken ”Tyst hav” och tycker att hon verkar vettig.

3 svar på “Miljöpartiet de gröna

  1. Anonym säger:

    Det är väl ingen som har speciellt höga tankar om KD…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *