Min gamla Monark

Idag när jag kom ner i källaren stod min gamla Monark vid utgången. Det såg ut som om den var på väg bort från huset. Jag vet att det har gjorts en utrensning i huset av gamla cyklar på senare tid, och nu verkade det som om min cykel stod på tur. Den namnlapp jag skrev för ett par år sedan (då vi ombads att märka cyklarna ) var borta. Nu väntade formodligen Östberga soptipp, som ivrigt frekventeras av Städgruppen i huset. Jag gick raskt upp i lägenheten och skrev en lapp som jag placerade på sadeln. Sen ställde jag in cykeln igen.
Jag köpte den här gamla Monarken – som förmodligen är från 40-50-talet på en annons på Blocket för fem sex år sedan. Jag tror jag betalade femhundra för den. Då hade mina citybikes blivit stulna, en efter en, och jag tänkte att nu ska jag skaffa en cykel som är riktigt oattraktiv. Jag hade en idé om att jag skulle börja cykla till Huddinge fram och tillbaka varje dag och på så sätt hålla mig i form. Det blev en gång. Det tog en timme att cykla de två milen härifrån och till skolan, och var alltför drygt med bara en växel. Möjligen skulle det fungera några gånger i veckan, men varje dag nej. Så cykeln har blivit stående sedan dess, så nu planerar jag att vid tillfälle ta upp den till landet.

1 svar på “Min gamla Monark

  1. Anonym säger:

    Jag har lyckats behålla min Monark citybike för 6000 kr trots att jag bor i Bredäng:) Knepet? Bar upp den 3 vån och har den hemma över nätterna. Har ingen hiss men det var värt det. Den var dock borta från cykelrummet förra veckan, där jag hade den över natten en gg. En granne sa att fastighetsskötaren har tagit alla omärkta cyklar. Efter paniksamtal till hyresvärden lyckade jag få tillbaka den efter en timme. Jag trodde slutet var nära där:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *