Omelette Feta

Inspirerad av matskriverierna igår, ägnar jag även kvällens inlägg åt detta ämne. Tack, Tenderbeat för att du tipsade om Lidl vid Hökarängen. Jag svänger allt oftare förbi där om eftermiddagarna och fyller matkassar till ett trettio procent lägre pris.
Alltid har jag i åtanke att det jag spenderar på Lidl, är pengar som Konsums cash -in sugna ägare inte får ta del av. Här har man också råd att köpa ekologiskt odlade ägg och fetaost. På Konsum är fetaosten närapå dubbelt så dyr som på Lidl, för att inte tala om Haloumi.
Dagens middag blev omelette, en variant som man står sig på hela kvällen. Ingredienserna är 1 lök, 5 skivor salami, 4 ägg, en halv deciliter matlagningsgrädde, och ca 50 gram fetaost. Salt och peppar och en tomat.

Man börjar med att steka lök tills dess att den börjar bli brunaktig, lägger sedan på salamin och låt skivorna fräsa lite ihop med löken på svag värme. Under tiden vispar man ihop ägg och grädde, doserar med en tesked salt, svartpeppar, och smular ned fetaosten. Därpå häller man blandningen över löken och salamin i pannan och placerar ut tomatskivor. Lägger lock över stekpannan och låter omeletten tillredas i ca 10-15 minuter. Det är viktigt att man låter omeletten ta lite tid på sig och håller en låg värme. Kolla av den med jämna mellanrum så att den inte blir torr.
Servera med bröd och smör.
2 personer
4 ägg= ca 10 kr
1 gul lök= 1 kr
1 tomat = 2.50
fetaost= 7 kr (Lidls)
0.5 dl matlagningsgrädde = 5 kr
Salami= 5 kr
salt =0.10 kr
peppar =0.10kr
Smör och bröd= ca 3 kr
Elektricitet, diskmedel, porslinslitage etc = uppskattningsvis 1.50 kr

Sammanslaget
ca 33.70 kr då varorna är inköpta på Lidl.

4 svar på “Omelette Feta

 1. Anonym säger:

  Låter gott!! Lagar du det åt mig om jag kommer och hälsar på. Appro på det, har du vägarna förbi eller vill besöka Mariefred så hör av dig. Kram Susanne

  Svara
 2. Anonym säger:

  I ett föregående inlägg diskuterades ostbågar och fil. Här kommer ett recept jag alldeles nyss såg på TV. Verkar oerhört äckligt, men kanske är något för dig efter omeletten:) /BPPopcornkakaIngredienser100 g smör150 g marshmallows100 g poppade popcorn2 dl salta jordnötter100 g chokladknappar (t.ex. never stop) Gör så här:Använd 1 stor ugnsform (ca 20×30 cm).Smält smör och marshmallows i en bunke i vattenbad. Rör med visp tills allt smält och smeten är smidig. Häll popcorn, nötter och choklad i en bunke, blanda ner marshmallowsmeten. Häll i smeten i bakpappersklädd form och jämna till med baksidan av en stekspade. Låt stelna och skär i bitar.

  Svara
 3. Anonym säger:

  Klart jag bjuder på omelette om du kommer förbi. Välkommen. Mariefred kommer vi gärna och hälsar på i. Kram BP;det där låter som något väldigt gott faktiskt, man ska inte underskatta blandningen av sött och salt.Jag hörde någonstans att i en riktigt god rätt ska salt, sött, surt och bittert finnas med, ingen slump att kineserna lyckas

  Svara
 4. Anonym säger:

  Det låter smarrigt! ska pröva ditt recept! kram från Mia

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *