Ozzy Osbourne

Jag har nu plöjt ca 405 av 569 sidor i biografin om Motley Crue, och jag kan inte annat än att säga att den är bra upplagd och spännande. En karismatisk person som figurerar en del i boken är Ozzy Osborne, som Motley spelar som förband åt, och turnerar ihop med vid ett flertal tillfällen. Ozzy, som ju emigrerade till USA någon gång på 1970- talet efter att ha haft stora framfångar med Black Sabath, verkar vara väldigt egen redan under slutet av 1970 och början av 80-talet. Inte bara det att han pumpar i sig droger i ohyggliga mängder. Vid ett tillfälle drar han också upp myror i ett sugrör i näsan i tron att det ska ge honom ett rus, samt mycket annat som är icke nämnbart i denna blogg.
Som han verkar ha levt är det ett under att han fortfarande finns med.
En fruktansvärt bra sångare har han alltid varit.
Black Sabbaths ”Sabbath Bloody Sabbath”, var jämte Alice Coopers ”No more Mr. Nice Guy” några av de första skivorna jag införskaffade som trettonåring. De artisterna tappade jag sen intresse för sedan jag blev punkare.
Hittade den här låten på Youtube, och den är gjord 2001, efter 9/11 skriver Wikipedia.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YbJqswLi3uE&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

En riktigt bra text är det också:

Dreamer
Gazing through the window at the world outside
Wondering if mother earth will survive
Hoping that mankind will stop abusing her, sometime

After all theres just the two of us
And here we are still fighting for our lives
Watching all of history repeat itself, time after time

Im just a dreamer, I dream my life away
Im just a dreamer, who dreams of better days

I watch the sun go down like everyone of us
Im hoping that the dawn will bring a sign
A better place for those who will come after us this time

Im just a dreamer, I dream my life away, oh yeah
Im just a dreamer, who dreams of better days

Your higher power may be God or jesus christ
It doesnt really matter much to me
Without each others help there aint no hope for us
Im living in a dream, a fantasy
Oh yeah, yeah, yeah

If only we could just find serenity
It would be nice if we could live as one
When will all this anger, hate and bigotry be gone?

Im just a dreamer, I dream my life away, today
Im just a dreamer, who dreams of better days, ok
Im just a dreamer, whos searching for the way, today
Im just a dreamer, dreaming my life away
Oh yeah, yeah, yeah

5 svar på “Ozzy Osbourne

 1. Anonym säger:

  är ett stort ozzy fan och den låten är en av de bästa. vad tyckte du om såpan om hans familj: The Osbournes? Otroligt rolig tyckte jag.ja att Ozzy lever är konstigt. Keith likaså. verkar som om vissa har längre livslängd trots droger. jag menar Hasse och Fredda i Noice drogade men dog runt 40, men ozzy och Keith bara fortsätter…

  Svara
 2. Anonym säger:

  Jag såg aldrig såpan om ozzys familj tyvärr. Hade inte de rätta kanalerna på tiden det begav sig. Fredda i Noice, är det Fredrik von Gerber?

  Svara
 3. Anonym säger:

  Nej Fredda spelade keyboard – Von Gerber trummor. Hasse i Noice sög väl förvisso i sig en del, men han hade också någon sjukdom som bidrog till hans död.K. Richards är byggd av något annat material än vi andra. Han fick en elchock genom gitarren redan 1965 och har sedan dess pumpat i sig otaliga droger och är väl kraftigt alkad but still going strong.En bra bok i det sammanhanget är Ronnie Woods självbiografi – även han ett fyllo av gigantiska mått. Men killen alla vill vara polare med.Apropos Ozzysåpan (som ibland var väldigt rolig!) försökte man göra en likadan med Andy McCoy i finländsk television. Det projektet lades ned efter två avsnitt eftersom han bara satt på den lokala puben och sluddrade obegripligheter dagarna i ända. /BP

  Svara
 4. Anonym säger:

  Jo, läste ju om Lemmy, som också tillhör den där typen av stålmänniskor, att det varit väldigt många dödsfall bland dem som försökt sig på att hänga med i Lemmys takt. Så och med Keith Richard som har sett bra många av hans knarklangare duka under på vägen ;-D Hasse i Noice dog visst av levercancer som var förorsakad av heptatit c.

  Svara
 5. Anonym säger:

  Stämmer det du skrev om Hasse carlsson i Noice, men jag var så förundrad över Freddas och Hasses öden att jag köpte den suveränta biografin ”Bedårande barn av sin tid” som kom 2008. Hasses hepatit c kom av långårigt herionmissbruk, han hängde mest på plattan de sista 10 åren. Fredda likaså. Återigen, att Keith och Ozzy lever kanske beror på USAs drogkliniker?Apropå Andy Mcoy så finns det massor av roliga klipp med intervjuer på You tube med mannen. Omöjligt att begripa vad han sluddrar om. 🙂 Sökte på Briard och det visade sig att snyggingen i klippet du hade från Viking line, var Andys amerikanska fru!!!! Undra på att han såg pigg ut:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *