Pitbulls igen


Igår hände det igen i Stockholm, för vilken gång i ordningen är oklart. Men nu var det i Blackeberg. Kamphundar av rasen Pitbull gick till attack mot oskyldiga människor som bets i ”bål och ben” så att de fick föras med ambulans till sjukhus. Expressen skriver att kamphundarna fick avlivas på plats av polisen och att ägaren – som inte haft hundarna kopplade- eventuellt gjort sig skyldig till ”vållande till kroppsskada”.
Man kan ju fråga sig hur det blir med den själsliga skadan. Det måste ju vara en skräck som sitter i för resten av livet.

Häromveckan träffade jag på en gammal arbetskamrat som var ute och gick med sina barn i Vita Bergsparken. Det yngsta låg i ännu i vagn. Han var rasande efter att hans barn nästan blivit biten av en kamphund som höll på att slita sig från sin ägare, en tjej i trettonårsåldern. Nu känner han sig snart tvungen att gå beväpnad med ett baseballträ när han ska ut med barnen! Var och varannan hund på stadens gator är en kamphund, som blivit någon slags statusleksak som föräldrar köper till sina tonåringar.

Det är förbjudet att gå runt med kniv och pistol, varför ska då folk få vara beväpnade med hundar? Som jag sagt någon gång tidigare. Jag möter hellre en varg än ett sådant här monster på gatan.

9 svar på “Pitbulls igen

 1. Anonym säger:

  Hundar bör förbjudas i stadsmiljö överhuvudtaget. Det är inte här de ska traska omkring – denna av människor uppfunna art… Ut på landet med dom, både för vår och deras egen skull.Själv har jag en humla o hans familj boendes på balkongen – helt ok. / BP

  Svara
 2. Anonym säger:

  Så dom skulle få förstöra landsbygden istället. Jag vill sannerligen inte ha dom där asen ute hos mig!Nej, jag tror det vore bäst om det fick bli aska av dem. Skjut och bränn upp skiten!Men det gäller bara killerraserna.

  Svara
 3. Anonym säger:

  Håller med Pirre – försökte bara vara lite human. Avlivning är den enda vägen! /BP

  Svara
 4. Anonym säger:

  Okej, jag förstår att människor är rädda för dessa hundar pga att medierna är så otroligt duktiga på att överdriva och vända på det hela. Det är absolut INTE hundens fel att den har beteende störningar utan ägarens. Det är inte hunden som ska straffas utan ägaren. Så dessa idiotiska kommentarer innan är från folk som absolut inte vet vad dom talar om. Jag är utbildad djurvårdare och har läst både hundkunskap, hundpsykologi och hundträning a och b och är själv hundägare så jag vet vad jag pratar om. Nästan alla ”kamphundsraser” är terriers och terriers behöver en fast hand av en kunnig ägare med ett extremt tålamod. Man är inte human om man tycker hunden ska avlivas, tvärtom! Jag har träffat många sk kamphundar och alla är helt underbara och skulle aldrig någonsin få för sig att skada en människa eller något annat för den delen heller. Så sluta med dessa dumma kommentarer när ni inte vet vad ni pratar om. Det är så man skäms !!

  Svara
 5. Anonym säger:

  Om människor skulle kunna lära sig mer om hundar och inte skaffa sig en sådan hund som man absolut inte klarar av att ha. Människor är så jävla uppblåsta och tror att allt är en lek och att en hund är bara ett djur som vem som helst klarar av. Medans det faktiskt är heelt tvärtom, om man inte vet hur man ska hantera och uppfostra hunden så kan det gå så otroligt fel och kan orsaka stora skador. Jag tycker folk ska ta och kliva ner från sina höga hästar och ställa fötterna på jorden och inse att allt är inte så jävla enkelt. Och ledsen att göra dig besviken lilla vännen men sanningen är den att medierna blåser upp allt OTROLIGT mycket, tro inte på allt du läser och hör .. inte ens hälften av allt är sant. Blir så förbannad på alla IDIOTER som säger att avlivning är den enda vägen och att de är ”killerraserna”. Skjut och bränn upp skiten ?!?!?? hahahaha så jävla patetiskt. Förstår inte varför alla är så fega och okunniga. Sätt er och läs på om raserna som anses vara kamphundar och se vad de står. Gå inte bara och titta på de idioter som inte kan uppfostra och ta hand om sina hundar utan titta på de hundar som faktiskt blir omhändertagna och tränade på rätt sett så ska ni få se att ”kamphundarna” är som vilken annan hund som helst !

  Svara
 6. Anonym säger:

  Nu kommer i alla fall KD att jobba på ett lagförslag mot kamphundarna, vilket de kommer få en hel del röster på. Sophie. Frågan är varför jag ska behöva gå och vara rädd för att mina barn och familj ska komma till skada bara för att en hop idioter till olämpliga hundägare ska få ha dessa hundar som du ju själv sig att de inte klarar av.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *