Promenad med Herr Tenderbeat och Märta

Trots att jag var tio minuter sen till mötet med Herr Tenderbeat, kunde jag inte låta bli att stanna upp och insupa atmosfären vid hundparken. Folk kommer långväga med bilar för att besöka den här lilla inhägnade delen av Vita Bergen. Just innan jag stannade hade kvinnan i stor svart täckjacka och vit och grön halsduk skällt ut sin lilla jycke efter noter för något som bara hon och hunden känner till.
Jag avvaktade en stund med kameran för att se om hon skulle få ett nytt utbrott, men förgäves.


Så idag blev det då av; Herr Tenderbeat tog sig in till vimlet i stan. Hans grabb åker skateboard i Stockholm på söndagar.

Tjenare, grabben! Kul att ses. Idag vill jag ut på en riktigt härlig långpromenad.

Vi tar väl en riktigt, riktigt rejäl långpromenad?

I södra Hammarbyhamnen växer husen upp likt futuristiska svampar.

Inte mer än fem minuters väg därifrån ligger en båtklubb. Jag förundras över hur någon kan låta en Maxi 77:a, i 50 000 kronorsklassen, ligga kvar i vattnet över vinter. Den fick mig också att tänka på några dagar under värmeböljan i somras, då H och jag lånade pappas Maxi och seglade ut i Skärgårdens frihet.

Vid Årstabron kunde jag inte hålla mig från att ta några bilder på det blivande vraket. Tenderbeat protesterade: ”Det där har du ju redan skrivit om!”
” Jo, men det finns olika aspekter av det här, passa vagnen med Märta nu! ” sa jag och gick närmre för att kunna zooma in skrotet.
Som jag tidigare berättat, tror jag även att den här skutan kommer att sjunka snart. Den har redan börjat förbereda sig och lägga sig lite på sidan. Vi diskuterade upptagandet av det sjunkna grannfartyget som jag skrivit flera inlägg om. I förra veckan skrev tidningen Södermalm om bärgningen. Man har nu avskrivit eventuella misstankar om att mannen som följde båten 12 meter till botten blev mördad.

Efter mörkrets inbrott händer här saker.


På bryggan ut låg dessa ting, ett gökur och en övergiven handväska. Väskan innehöll ett par kilo is och några plastsaker som såg ut att höra till någon slags teknisk apparatur. Kanske har vår gamla bilstereo legat där.

”Tomas, jag ska berätta en sak för dig.”
”Jaha, vadå?”
” Du lovar att inte berätta det för någon?”
”Självklart!”
” Jag har stora planer på gång.”
”Ok- berätta!”

8 svar på “Promenad med Herr Tenderbeat och Märta

 1. Anonym säger:

  Ja, det undrar jag också…om hans namn, Tenderbeat. Vad kommer det ifrån?LottaP.s Han är säkert en trevlig kille D.s

  Svara
 2. Anonym säger:

  Tenderbeat ser verkligen ut att trivas ute i friska luften!Magdalena

  Svara
 3. Anonym säger:

  Tenderbeat ser så lycklig ut! Det är bra att lyckliga människor skall vägleda våra barn ut i livet.Ang. hundgården upphörde jag aldrig att förvånas över de människor – främst lite småfeta män – som stod och skrek: SITT!, LIGG!, SPELA DÖD!, KOM HIT!, PLATS! på Valhallavägens allé till sina små korkade hundar.Detta bevittnade jag varje morgon under det tidiga 90-talet då jag läste filmvetenskap.Det kändes som om de där männen hade någon sexuell störning. /BP

  Svara
 4. Anonym säger:

  Ja då var det slut med anonymiteten på Tomas blogg:)Det var en stärkande söndagspromenad för mig som hade haft efterfest hos mig till kl 0330på morgonen…Tomas fotade mer än jag hade anat innan:)Det var också gott med the efteråt och att få träffa H igen och Märta för första gången.Boken heter ”Fred” och finns under rubriken Romaner på http://www.vulkan.se hemsida. Släpptes i feb 09.TenderBeat är bandet jag har sen 2004 och har släppt en cd och finns på http://www.myspace.com/tenderbeat

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *