R.I.P Jacko


I fredags morse nåddes vi av nyheten att Michael Jackson är död. Vi satt och åt frukost i ett gammalt bondekök i Leksand och vår värdinna (som redan hade varit vaken i ett par timmar) undrade om vi var redo för dagens stora nyhet.
”Berätta!”, sa jag.
” Michael Jackson dog igår kväll.” sa hon.
” Oj!” sa jag medan Jacksons vanställda plastikopererade ansikte passerade för min inre syn. Inte ens syrgastälten förmådde att hålla honom vid liv längre än i dryga femtio år. Eftersom Michael Jackson aldrig har betytt något speciellt för mig vare sig som musiker eller artist, kände jag inte direkt någon sorg. Däremot tänkte jag på att många säkert kommer att bli väldigt ledsna nu.
När vi sen bilade ner till Stockholm återkom nyheten hela tiden i P1:s sändningar: ”The King of Pop är död”
Jag hörde gråtande unga fans och popkritiker och artister uttala sig i radio om hans storhet.
Plötsligt hade alla pedofilanklagelser Jackson jagats för liksom hamnat lite i skymundan. Jackson som känsligt offer för media var en mer passande vinkling.
Idag på löpsedlarna skriver Aftonbladet redan om obduktionsrapporterna som avslöjar att Michaels kropp var helt slut. Egentligen hade han peruk, och var helt utan näsben.

Jag kan inte tycka annat än att det måste vara ganska skönt för Jacko att äntligen få somna in. Han verkar så länge ha varit plågad, av medier, rykten, anklagelser, och inte minst – av sig själv och den värld av yta han verkade i.

4 svar på “R.I.P Jacko

 1. Anonym säger:

  Ja, den bild man fått av honom genom medierna visar ju en djupt olycklig människa.

  Svara
 2. Anonym säger:

  Hej, det är Edvard!Tänkte inte så mycket på MJ utan på dina senaste inlägg. Trevlig resa ni gjort. Och trevliga inlägg

  Svara
 3. Anonym säger:

  Ja M.J ville nog somna in, jag var i Köpenhamn när det hände och dansk radio spelade bara king of pop resten av dagen som en hyllning. Det sjukaste med MJ var nog ändå att han som svart kille ville bleka hyn vitare. Det ÄR rubbat….Anyway, en av de största sångarna, låtskrivarna nånsin! Innerst inne var han nog väldigt osäker…För mig var det som Elvis och Lennon dog. Overkligt! Vila i frid M.J.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *